Lukijalta Erkki Ruokolainen: | Lisenssi käytössä toisessa puhelimessa – Koirat jo aavistelee, että kohta laitetaan gps-panta kaulaan

Vielä muutama päivä jahtikauden alkuun. Aseet naftaliinista huoltoon, patruunavarasto täyteen, kohdistuslaukaukset ammuttu sekä metsästyskamppeista pölyt ravisteltu. Koirat ovat olleet kesälomalla, ainoastaan vähäistä lenkkeilyä metsäpoluilla ja mökin katolta on haukuttu ohikulkijat. Siinäpä tärkeimmät.

Koirat jo aavistelee, että kohta laitetaan gps-panta kaulaan ja päästään tositoimiin, mikä minkinlaisen riistan perään.

Isäntä kaivelee tutkapannan esiin, kytkee virran päälle ja ihmettelee, ettei seurantapuhelimesta saa kaulapantaan yhteyttä. Sama toistuu toisessa puhelimessa ja kolmannessakin. Kaikissa yhtäläinen vika: ”Lisenssi käytössä toisessa puhelimessa”.

Seuraava testikierros tuottaa saman tuloksen: lisenssi käytössä toisessa puhelimessa. Ja vielä kerran, kaikissa lisenssit ja puhelimet sotkuksissa. Entäs nyt?

Facebook, tuo ehtymätön tiedon kanava. Kysymys seinälle ja vastauksia odottamaan. Kohta alkaakin tipahdella toinen toistaan parempia neuvoja, vaan yksikään ei tepsi - lisenssi käytössä toisessa puhelimessa.

Nyt alkaa isännältä tukka harmaantumaan. Toinen päivä jo menossa laitteiden kimpussa, eikä puhelin osaa muuta vastata kuin lisenssi käytössä toisessa puhelimessa.

Ei se virhe tarvitse olla iso, jolla saa hermot riekaleiksi.

Viimeisenä keinona yhteys seurantalaitteen valmistajaan ja sovelluksen kehittäjään, lisenssini ovat käytössä toisessa puhelimessa, enkä saa koiragps-laitetta toimimaan, mikä neuvoksi? Noin kymmenen sähköpostin vaihdoilla saatiin tulokseksi ”lisenssi käytössä toisessa puhelimessa”.

Lisenssi käytössä toisessa puhelimessa! Missä se saakelin toinen puhelin on? Lopulta firman ohjeeksi tuli poistaa kaikista kolmesta puhelimesta sovellus pois ja ladata uudelleen uusi sovellus.

Ei se virhe tarvitse olla iso, jolla saa hermot riekaleiksi. Olin jotenkin onnistunut puhelinnumeron vaihdon yhteydessä laittamaan saman lisenssikoodin kahteen puhelimeen, mikä ei pitäisi olla mahdollista. Näköjään kaikki on mahdollista kun vaan on tarpeeksi tyhmä ja oma-aloitteinen.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä