Retkisoutua ja melontaa nautiskellen – Heinäveden kanavasoutu vie viikon päästä Kolovedelle

Suomen kauneimman sisävesireitin, Heinäveden reitin, varrelle sijoittuu seitsemän kaunista historiallista kanavaa. Kapeat, mutkaiset vesistöt, saaristoiset järvenselät ja vanhat kanavat tekevät tästä yli satavuotiaasta reitistä ainutlaatuisen.

Heinäveden kanavasoutujen reitillä ohitetaan näköetäisyydeltä neljä kuohuvaa koskea ja pysähdytään ihastelemaan Ukonvuoren kalliomaalauksia Koloveden Kansallispuiston huikaisevan kauniissa maisemissa voi nähdä myös norpan uiskentelemassa.

Matkaan 70 kilometrin pituiselle ja kolmipäiväiselle soutureitille lähdetään Valamon luostarin rannasta jo perinteeksi muodostuneen munkin tekemän siunauksen myötä perjantaiaamuna 16. heinäkuuta ja perillä Koloveden kansallispuiston Kirkkorannassa ollaan sunnuntaina 18. heinäkuuta. Kanavasoutuun on mahdollista osallistua myös päiväosuuksille, jotka ovat reilun 20 kilometrin mittaisia.

Päivien päätteeksi saunotaan ja rentoudutaan hyvällä porukalla leirinuotion äärellä.

Matkaan pääsee varaamalla kirkkoveneestä paikan. Tämä vaihtoehto sopii hyvin myös aloittelijalle tai matkaan voi lähteä omalla kajakilla, kanootilla tai soutuveneellä. Matkan johtajana toimii soutumestari ja Heinäveden Yrittäjät ry:n puheenjohtaja Tuomo Koponen. Voittoa tavoittelematon tapahtuma toteutetaan Heinäveden Yrittäjien yhteisponnistuksena ja talkootöinä kesäkiireiden lomassa, tapahtumaa tukee paikalliset yritykset.

S outureitille lähdetään Valamon luostarin rannasta jo perinteeksi muodostuneen munkin tekemän siunauksen myötä .