Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronarokotukset jatkuvat yli 35-vuotiaiden ryhmässä – riskiryhmään kuuluvien 12–15-vuotiaiden rokotuksia järjestellään

Koronarokotusten ajanvaraus jatkuu ensi viikolla nykyisissä rokotusryhmissä. Siun sote on kuitenkin varautunut avaamaan uuden ikäryhmän nopeallakin aikataululla, mikäli rokotteiden menekki nykyisissä ryhmissä hiljenee. Rokotusvuorossa tällä hetkellä ovat vuonna 1986 tai sitä ennen syntyneet henkilöt sekä vuonna 1987–2005 syntyneet sairautensa perusteella riskiryhmään kuuluvat.

Tänä vuonna 35 vuotta täyttävät ja sitä vanhemmat henkilöt voivat varata rokotusajan verkkoajanvarauksen kautta. Uusia aikoja tulee varattavaksi lauantaina 19. kesäkuuta kello 12 ja maanantaina 21. kesäkuuta kello 8.

Siun sote on lähettänyt tekstiviestit koronarokotusajan varaamisesta sairauden perusteella riskiryhmään kuuluville yli 16-vuotiaille, joita ei vielä ole rokotettu. Tekstiviestit on lähetetty henkilöille, jotka ovat antaneet Siun sotelle luvan tekstiviestin lähettämiseen. Mikäli tekstiviestiä ei ole tullut tai ehdotettu ajanvaraustapa ei sovi, voi riskiryhmään kuuluva henkilö varata koronarokotusajan myös puhelinajanvarauksen kautta maanantaisin kello 8–9 numerosta 013 3302131.

Siun sote seuraa rokotteiden menekkiä nykyisissä rokotusryhmissä. Rokotuksia laajennetaan uuteen ikäryhmään heti, kun rokotusten varaustahti alkaa hidastua.

Uuteen ikäryhmään kuuluville lähetetään tekstiviestit rokotusten käynnistämisestä. Tekstiviestit lähetetään tekstiviestiluvan antaneille henkilöille.

Siun sote selvittää parhaillaan 12–15-vuotiaiden sairauden perusteella riskiryhmään kuuluvien koronarokotusten käytännön järjestelyjä. Asiasta tiedotetaan lisää myöhemmin, kun käytännön järjestelyt ovat selvillä.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) suositteli torstaina 17.6.2021, että sairautensa tai tilansa vuoksi vakavan koronavirustaudin riskiryhmiin kuuluvien 12–15-vuotiaiden nuorten koronarokotukset aloitettaisiin Suomessa. Euroopan komissio hyväksyi 28.5. Biontech-Pfizerin koronarokotteen myyntiluvan laajentamisen koskemaan myös 12–15-vuotiaita.

Lasten riskiryhmät ovat samat kuin 16 vuotta täyttäneiden riskiryhmät, jotka on aiemmin määritelty koronarokotusjärjestystä varten. Poikkeuksena aikuisten riskiryhmiin on ainoastaan ylipaino, jonka arvioimiseksi THL suosittelee käytettävän lasten painoindeksiä eli ISO-BMI:tä. Lisätietoa aiheesta voi lukea THL:n tiedotteesta: THL suosittelee riskiryhmiin kuuluvien 12–15-vuotiaiden nuorten koronarokotusten aloittamista.