Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Voimaksi viikolle: | Usko, toivo ja rakkaus

Maailma, jossa elämme, on yhä monimutkaisempi ja vaativampi. Joudumme pohtimaan uusia asioita ja sisäistämään uusia toimintatapoja. Myös kirkko on muutoksen edessä. Sain käsiini pari päivää sitten Suomen evankelisluterilaisen kirkon strategia vuoteen 2026 -teoksen, jonka otsikkona on Ovet auki. Mielenkiinnolla tutustuin tähän teokseen, joka johdattaa meitä tulevaan elinvoimaiseen ja rohkeasti eteenpäin katsovaan kirkkoon, joka arvostaa historiaa ja perinteitä.

Olemme haasteiden edessä. Selkeä tulevaisuuden tunnuskuvien tiedostaminen on tärkeää. Kirkon arvot: usko, toivo ja rakkaus merkitsevät läheisestä huolehtimista ja välittämistä. Tulevaisuuden kirkko toimii lähellä syrjäytyneitä ja heikkoja ehkäisten vihaa ja epätasa-arvoa. Jokainen on tervetullut ja kirkon ovet ovat auki kaikille. Kirkon sanomaa nykyaikaistetaan, erilaisuus ja solidaarisuus koetaan tärkeiksi. Maailma on pienentynyt globaalisti, myös kirkon osalta.

Menneet vuodet ovat ollut monella tapaa haasteellisia ja meidät on laitettu uudella tapaa muutoksen eteen. Omassa seurakunnassa kovienkin päätösten ja talousmuutosten jälkeen, olemme tien risteyksessä, jossa emme selviä yksin. Kuitenkin näen, epävarmuuden ja raskaiden aikojen jälkeen valoa ja toivoa tulevaisuudessa. Uusia tapoja, selkeyttä ja turvallisuutta olemme saaneet omaan seurakuntaankin. Tärkeintä on, jotta seurakunta voi palvella täysipainoisesti jäseniään. Yhteistyöllä ja laajalla pohjatyöllä saamme kokonaisvaltaisesti seurakunnan, joka palvelee kaikkia sen jäseniä tasa-arvoisesti. Meidän on kuitenkin kyettävä avaamaan muureja, jotta uutta voidaan ottaa vastaan.

Kesä jatkuu ja nautitaan kauniista ja puhtaasta luonnosta ja auringosta. Kerätään voimia, sanotaan ystävällinen sana vastaantulijalle. Se voi olla hänen ainut kontaktinsa pitkään aikaan.

Kirjoittaja on Heinäveden kirkkoneuvoston jäsen.

Jokainen on tervetullut ja kirkon ovet ovat auki kaikille.