Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Voimaksi viikolle: | Jumalan siunaus

Aristoteles Onassis kertoi eräässä haastattelussa mitä on rikkaus. Hän kertoi: Rikkaus on kuin paha yskä. Se tulee ilmi, joten sen salaaminen on äärimmäisen vaikeaa. A. Onassis oli aikanaan maailman rikkain mies. Hän sai vaurautensa myötä paljon aineellista hyvää ja myöskin kateutta ja vihaa.

Kun ihminen menestyy taloudellisesti, niin monesti sanotaan, että hänen uurastuksillaan on ollut siunaus. Taloudellisen epäonnistumisen kohdanneesta puolestaan sanotaan, hänellä ei ole ollut siunausta. Asiahan ei ole aivan näin yksinkertainen. Jumala antaa joskus köyhyyttä ihmisen osaksi monesta eri syystä. Jotkut meistä syntyvät vähävaraiseen perheeseen tai muuten menettävät varallisuutensa. Köyhyys tai köyhtyminen ei tarkoita, että se johtuisi langetetusta rangaistuksesta. Köyhyys ja sairaus annetaan meille koettelemukseksi kuin myös suhtautumisemme varattomiin lähimmäisiimme. Me emme ole mitään maailmaan tuoneet, emmekä voi mitään täältä pois viedä. Kaikki maallinen on lainaa Jumalalta, joten lainaksi antakaamme lähimmäisillemme.

Hurskas Job oli rikas ja hurskas, idän miehistä mahtavin. Jumala antoi hänelle kovan koettelemuksen. Hän menetti omaisuutensa, omaisensa ja terveytensä. Suurissa vaivoissa, niin henkisissä ja ruumiillisissa aikansa oltuaan hän lopulta nöyrtyi Herran edessä, katui ja peruutti puheensa. Lopulta hänen onnensa palautettiin ja Herra siunasi hänen elämänsä loppupuolta vielä enemmän kuin alkua.

Pyhässä sanassa sanotaan, kun teillä on vaatteet ja elatus, niin tyytykää siihen. Kun ihminen on tyytyväinen tilaansa, vaikka se olisi kovin vaatimaton, on paljon parempi kuin tyytymätön mieli vauraudessa. Meidän tulisi olla kiitollisia joka tilassa. Niin köyhässä, rikkaassa, sairaassa ja terveessä.

Älköön meidän mielemme olko siinä, mikä on maan päällä, vaan olkoon mielemme siinä, mikä on taivaassa. Kaikki täällä oleva katoaa, mutta Jumalan sana ei katoa. Varjelkoon Kaikkivaltias alkavan satokauden rajuilmoilta ja muilta sään ääri-ilmiöiltä, jotta maan annille olisi suotuisat olosuhteet. Poista kateus ja kaikkinainen vihanpito ihmisten väliltä.

Jumalan siunausta teille kaikille.

Köyhyys ja sairaus annetaan meille koettelemukseksi kuin myös suhtautumisemme varattomiin lähimmäisiimme.