Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ensi maanantaina voivat aikoja varata jo 45-vuotiaat

Uusia rokotusaikoja tulee varattavaksi seuraavan kerran lauantaina kello 12. Tällöin rokotusvuorossa ovat edelleen tänä vuonna 50 vuotta täyttävät ja sitä vanhemmat henkilöt sekä sairauden perusteella riskiryhmään kuuluvat yli 16-vuotiaat. Rokoteaikojen menekki on ollut suurta kyseiselle rokotusryhmälle, minkä vuoksi lauantaina rokotusryhmä pidetään ennallaan. Lauantaina varattaviksi tulevat maanantain ja tiistain ajat.

Ensi maanantaina kello 8 ajanvaraus avautuu myös tänä vuonna 45 vuotta täyttäville ja sitä vanhemmille. Riskiryhmiin kuuluvat henkilöt voivat myös edelleen varata rokotusajan. Varattavissa on uusia aikoja keskiviikolle, torstaille ja perjantaille. Lisäksi varattavissa on mahdollisesti lauantaina varaamatta jääneet alkuviikon ajat.

– On hienoa huomata, että rokotusvuorossa olevat ottavat koronarokotteita innokkaasti. Siun sotessa rokotettujen ikäryhmien rokotuskattavuus on korkealla tasolla. Toivottavasti sama aktiivisuus jatkuu myös nuorempien ikäryhmien tullessa rokotusvuoroon, toimialuejohtaja Sirpa Kaipiainen sanoo.

Koronarokotteen toinen rokoteannos on tärkeää ottaa, jotta rokotteen suojateho vahvistuu. Toinen annos myös varmistaa, että suoja kestää mahdollisimman pitkään. Aika 2. rokotukseen annetaan ensimmäisen rokotuksen yhteydessä 12 viikon päähän.

Tehosterokotetta varten annetun rokotusajan voi siirtää vain välttämättömän esteen vuoksi. Jos aika on välttämätöntä siirtää, voit tehdä sen soittamalla koronarokotusten ajanvarausnumeroon 013 330 2131 maanantaisin klo 9–11. Aikaa ei voi vaihtaa verkkoajanvarauksen kautta.