Voimaksi viikolle: Rukoile joka tilassa

Meillä itse kullakin on mitä erilaisimpia mottoja, jotka kuvaavat arvo- ja ajatusmaailmaamme. Itselläni on kaksi mottoa. Ora et labora, joka tarkoittaa: rukoile ja työtä tee. Toinen on: sydän taivaassa ja jalat maassa. Näitä olen koettanut toteuttaa elämässäni.

Raamattu kehoittaa meitä erityisesti rukoilemaan joka tilassa, jos kärsimme vaivaa, ollessamme iloisia tai mitä muuta tahansa elämänvaihetta olemme kokemassa. Valitettavasti rukouksemme nousee mieliimme vasta silloin, kun on murhetta tai muuta vastoinkäymistä, ja joskus kun kaikki muut vaihtoehdot eivät ole auttaneet, alamme rukoilla. Meidän tulisi toden totta rukoilla silloinkin, kun menee hyvin.

Terveys kun on hyvässä mallissa nuoruudessa tai vanhemmalla iällä, silloin rukoileminen helposti ei astu kuvioihin. Tuntuu, että omin voimin tässä mennään, joka on suuri virhearvio.

Meillä on taivaassa rukouksia kuuleva Jumala, jolle voimme kertoa huolemme, murheemme ja kiittäen ilomme. Aina ei pyyntömme toteudu, mitä me anomme, joka tuntuu harmilliselta ja koetteleepa uskoakin. Jumala kaikkivaltiaassa viisaudessaan tietää tarpeemme ja toteuttaa ne aina parhaaksemme. Monesti olen huomannut, että parempi olikin, ettei asia mennyt alkuperäisen pyynnön mukaisesti.

Kaikkivaltias Isämme, joka säät ja ilmat säätää, on meille antanut sellaisen ilmaston, jossa manner- ja meri-ilmasto kohtaavat saaden aikaan vaihtelevat sääolosuhteet. Olemme saaneet kokea kesähelteitä, syksyisiä sateita, talvisia pakkasia ja monia muita sääilmiöitä. Tässä siis elelemme ilmastollisen sekamelskan keskellä.

Lopuksi hyvää kevättä rukouksen sanoin.

Rakas Taivaallinen Isä, kiitos kuluneesta talvesta kun olet varjellut pahoilta sään ääri-ilmiöiltä. Nyt olet antanut jälleen kevään koittaa. Anna kasvulle suotuisat olosuhteet ja auta maanviljelijöitä jaksamaan työssään, että meillä kuluttajilla olisi sinun siunaamaasi ravintoa. Auta että emme unohda runsautemme keskellä puutteen alaisia lähimmäisiä. Jumalan rauhaa teille kaikille.

Meillä on taivaassa rukouksia kuuleva Jumala.

Etusivulla nyt

Luetuimmat