Vappupäivänä avautuu aikoja alkuviikoksi – Viikosta 18 lähtien yli 65-vuotiaat uudet rokotettavat voivat valita rokotteen

Huomenna eli vappupäivänä kello 12 Siun soten verkkoajanvarauksessa avautuu varattavaksi rokotusaikoja maanantaille 3.5. ja tiistaille 4.5. Rokotusaikoja avautuu suurimmassa osassa Siun soten rokotuspisteitä, kaikilla rokotuspaikoilla rokotuksia ei kuitenkaan järjestetä alkuviikolla.

Loppuviikon koronarokotusajat avautuvat varattaviksi maanantaina aamukahdeksalta. Maanantaina uusia rokotusaikoja avautuu kaikille rokotuspisteille.

Koronarokotusaika suositellaan varaamaan ensisijaisesti verkkoajanvarauksen kautta. Linkki ja ohjeet verkkoajanvaraukseen löytyvät osoitteesta www.siunsote.fi/koronarokotukset. Maanantaina aamukahdeksasta alkaen koronarokotusajan voi varata myös puhelimitse numerosta 013 330 2131. Siun sote toivoo, että puhelinajanvarausta käyttäisivät ensisijaisesti he, jotka eivät syystä tai toisesta voi käyttää verkkoajanvarausta.

Viikolla 18 rokotusvuorossa jatkavat yli 70-vuotiaat, 65–69-vuotiaat sekä riskiryhmään 1 ja 2 kuuluvat 16–64-vuotiaat henkilöt. Maanantaista 3.5. alkaen kaikille rokotusvuorossa oleville ryhmille tarjotaan mRNA-rokotetta eli Biontech-Pfizerin tai Modernan rokotetta. Ainoastaan yli 65-vuotiaat, jotka ovat saaneet 1. rokoteannoksen AstraZenecaa saavat myös 2. annoksen AstraZenecan rokotetta. Muutoin koronarokotukset toteutetaan jatkossa mRNA-rokotteilla AstraZenecan vähentyneen menekin vuoksi.

Koska kaikki ryhmät saavat jatkossa mRNA-rokotetta, selkiytetään rokotusvuorossa olevien ryhmien jaottelua ajanvarauksessa. Rokotusvuorossa ovat: vuonna 1956 ja sitä ennen syntyneet henkilöt (yli 65-vuotiaat) ja vuonna 1957–2005 syntyneet riskiryhmään 1 ja 2 kuuluvat henkilöt

THL:n linjaus yli 65-vuotiaiden mahdollisuudesta valita itse rokote, koskee vain uusia rokotussarjoja eli tilanteita, joissa henkilö on ottamassa ensimmäistä rokoteannosta. Viikosta 18 eteenpäin yli 65-vuotiaat voivat itse valita ennen ensimmäistä rokotusannosta haluaako hän AstraZenecan rokotteen vai mRNA-rokotteen. Toinen rokoteannos annetaan tällöinkin aina samalla rokotteella kuin ensimmäinen rokote.

Siun sote ei ole perunut tai siirtänyt alle 65-vuotiaille annettuja 2. koronarokoteaikoja. Annetut rokotusajat ovat voimassa, ellei Siun sote ole yhteydessä ajan siirtämiseksi. Rokotusaikoja voidaan joutua siirtämään rokotteiden saatavuuden tai niiden toimitusjärjestelyjen vuoksi. Siun sote on yhteydessä, mikäli aika on siirrettävä. Jos yhteydenottoa ei tule, on aiemmin ilmoitettu rokotusaika voimassa. Siun sote huolehtii siitä, että 2. rokotusajalle on varattu rokotettavan iän perusteella käytettävä koronarokote.

Etusivulla nyt

Luetuimmat