Koronarokotusten ajanvaraus avautui myös riskiryhmään 2 kuuluville

Siun sote avaa tiistaina kello 8 koronarokotusten ajanvarauksen myös riskiryhmään 2 kuuluville 16–69-vuotiaille henkilöille. Näin ollen tiistaista lähtien rokotusvuorossa ovat tänä vuonna 70 vuotta täyttävät tai sitä vanhemmat, 16–69-vuotiaat riskiryhmään 1 tai 2 kuuluvat henkilöt sekä 66–69-vuotiaat.

Tänä vuonna 70 vuotta täyttäville ja sitä vanhemmille sekä sairauden perusteella riskiryhmiin kuuluville henkilöille tarjotaan mRNA-rokotetta eli Biontech-Pfizerin tai Modernan koronarokotetta. Tällä hetkellä Modernan rokotetta annetaan vain PK Terveyden rokotuspisteellä. Rokotuspiste löytyy yhtenä vaihtoehtona verkkoajanvarauksen kautta. Biontech-Pfizerin koronarokotetta voidaan antaa 16 vuotta täyttäneille ja Modernan koronarokotetta 18 vuotta täyttäneille. Alle 16-vuotiaille ei ole vielä käytössä koronarokotetta. 66–69-vuotiaille, jotka eivät kuulu sairauden perusteella riskiryhmään tarjotaan AstraZenecan rokotetta.

Koronarokotusajan voi varata verkkoajanvarauksen kautta. Linkki ja ohjeet verkkoajanvaraukseen löytyvät osoitteesta www.siunsote.fi/koronarokotukset. Maanantaisin käytössä on myös puhelinajanvaraus numerossa 013 330 2131.

Siun sote toivoo, että puhelinajanvarausta käyttävät vain he, ketkä eivät pysty varaamaan aikaa verkkoajanvarauksen kautta. Näin varmistetaan, että ajanvaraus onnistuu myös heille, jotka eivät syystä tai toisesta voi käyttää verkkoajanvarausta.

Riskiryhmä 2: Vakavalle koronavirustaudille altistavia sairauksia ovat jatkuvaa lääkitystä vaativa astma, vaikea sydänsairaus, hengitystä haittaava neurologinen sairaus tai tila, immuunipuolustusta heikentävä lääkehoito autoimmuunisairauteen, vaikea krooninen maksasairaus, tyypin 1 diabetes tai lisämunuaisten vajaatoiminta, uniapnea, psykoosisairaus, sairaalloinen lihavuus, painoindeksi yli 40.

Etusivulla nyt

Luetuimmat