Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rokotteita riittääkin uusille ryhmille – viime viikolla Siun soten alueella varmistui 25 uutta tartuntaa

Viime viikolla Siun soten alueella varmistui 25 uutta tartuntaa.

Siun soten alueen ikäihmisten koronarokotusten ajanvarausta laajennetaan. Kuluvan viikon tiistaina ajanvaraus aukeni vuonna 1948 tai sitä ennen syntyneille sekä vuonna 1952–1956 syntyneille henkilöille. Alun perin ikääntyneiden koronarokotusten ajanvaraus oli suunniteltu avattavan vuonna 1947 syntyneille ja sitä vanhemmille. Viime viikko kuitenkin osoitti, että rokotteiden menekin varmistamiseksi rokotusvuorossa olevan ikäluokan on oltava hieman suurempi. Tämän vuoksi tällä viikolla rokotusryhmää päätettiin laajentaa 1948 syntyneillä.

Yli 70-vuotiaiden porrastettua ajanvarausta jatketaan edelleen viikolla 15. Maanantaina 12.4. rokotusvuoroon tulevat kaikki tänä vuonna 70 vuotta täyttävät tai sitä vanhemmat henkilöt eli vuonna 1951 tai sitä ennen syntyneet. Koronarokotusaika on mahdollista varata vielä porrastetun ajanvarauksen jälkeenkin. Koronarokotuksia jatketaan niin kauan, kunnes kaikki halukkaat ovat saaneet rokotteen. Yli 70-vuotiaat saavat Biontech-Pfizerin rokotteen.

Sairauden perusteella riskiryhmiin kuuluvien 65–69-vuotiaiden koronarokotukset ovat edenneet hyvin. Lähiviikkoina Siun sotelle saapuu enemmän rokotteita kuin ikäluokan riskiryhmään kuuluvia on rokottamatta. Tämän vuoksi rokotteita tarjottiin tämän viikon tiistaina kaikille vuonna 1952–1956 syntyneille henkilöille. 65–69-vuotiaat rokotetaan yli 65-vuotiaille sopivalla AstraZenecan rokotteella.

Koronarokotusten puhelinajanvarauksessa on useita vastaajia, mutta siitä huolimatta osa soittajista ohjautuu jonoon. Jonossa olevalle asiakkaalle kuuluu nauhoite: ”Olette jonossa, vastaamme puheluunne mahdollisimman pian.” Jonossa kannattaa pysyä, koska jos puhelun katkaisee ja soittaa uudelleen päätyy jonon perälle.

Myös verkkoajanvarauksessa on ollut ruuhkaa. Tämän vuoksi verkkoajanvarausjärjestelmään on rakennettu jonotuskäytäntö. Verkkoajanvaraus toimii kuten ennenkin ilman jonotusta, mikäli palvelussa ei ole ruuhkaa. Jos kuormitus kuitenkin kasvaa korkeaksi, ohjaa ajanvaraus uudet asiakkaat jonoon. Tällöin näytölle tulee oranssi laatikko, jossa kerrotaan: ”Odotathan hetken, sinut ohjataan saapumisjärjestyksen mukaan varaamaan aikaa”. Näytöllä näkyy myös arvioitu jonotusaika. Jonotusajan päättyessä asiakas ohjautuu automaattisesti koronarokotusten ajanvaraukseen.

Linkki verkkoajanvaraukseen: www.siunsote.fi/koronarokotukset. Puhelinajanvaraus 013 330 2131.

Pohjoiskarjalaisilla on viikon 13 aikana varmistunut kansallisen tartuntatautirekisterin mukaan 25 uutta koronavirustartuntaa. Tartunnat keskittyvät Joensuuhun, jossa on niihin liittyen selvitetty myös useampia laajempia altistumisia loppuviikon ja viikonlopun aikana.

Joensuussa Jukolan päiväkodissa yksi ryhmä on asetettu karanteeniin koronavirukselle altistumisen takia. Karanteeniin on asetettu 21 henkilöä. Lisäksi Joensuussa Tulliportin normaalikoulun lukiosta 18 henkilöä on ohjattu oireseurantaan. Kasvomaskien asianmukaisen käytön ja turvavälien noudattamisen vuoksi henkilöitä ei asetettu karanteeniin.

Pohjois-Karjalan keskussairaalan nuorisopsykiatrian osastolla on niin ikään määrätty kaksi henkilöä karanteeniin sekä noin parikymmentä henkeä oireseurantaan koronavirukselle altistumisen takia. Osaston toimintaan ei tule katkoksia.

Viikon 13 aikana on varmistunut useampia koronavirustartuntoja, joilla on yhteys samaan kuntoliikuntapaikkaan Joensuussa.

Mahdolliset altistumisajat ja paikat on koottu Siun soten verkkosivuille osoitteeseen www.siunsote.fi/koronaviruksen-altistumispaikat.