Voimaksi viikolle: Kärsimyksen koulua

”Jos ymmärrämme, että kärsimyksellä on tarkoitus, jaksamme kestää sen aivan toisin. Ei kai ole mitään niin raskasta kuin kärsimys, mutta jos oikein ajattelemme sitä, mitä elämä on meille opettanut, kärsimys osoittautunee suurimmaksi saamaksemme lahjaksi.”

Edellä oleva on lainaus Säynämön suuren ystävän ja pitkäaikaisen isännän Jaakko Mäkeläisen uusimmasta kirjasta Runsaan lohdutuksen Jumala. Yllä olevan kirjoituksen nimi on myös kirjan yhden osion otsikko.

Kuluneen vuoden aikana meistä aika monen mielessä on ollut se pelko, ettei vain se suuri ja mahtava koettelemus pääsisi yllättämään. Terveys ykkösasiana on melkoisella varmuudella monen iltarukouksenkin aiheena.

Koronan uhka ja tähän liittyvät varotoimet ovat muuttaneet kotiseurakuntammekin toimintaa ja palveluja. Messut tapahtuvat striimattuina ja ehkä suurin ja koskettavin vaikutus kaikilla rajoituksilla on siunaustilaisuuksien järjestelyissä. Näiden tilaisuuksien kohdalla kaipaus ja suru saa uutta sisältöä. Koskettaa.

Vielä tuosta Mäkeläisen kirjasta pari ajankohtaista lainausta: ”Herramme tarkoitus ei ole lennättää meitä vaikeuksien ylitse, vaan viedä meitä niiden lävitse, ja siinä lävitse mennessä hän on luvannut olla kaiken aikaa mukana.”

”Tahdonpa sanoa, mikä auttaa kaikissa elämän vaikeuksissa, tarvitaan enemmän uskoa, enemmän kärsivällisyyttä ja enemmän rukousta.”

Kärsimys osoittautunee suurimmaksi saamaksemme lahjaksi.

Niihin iltarukouksiin ja hiljaisiinkin pyyntöihin sopinee virren 289 säkeet 1-3: Vain sinä tunnet minut Vapahtaja ja tiedät lääkkeet kaikkiin haavoihin. Jos luoksesi en pääse voittajana, saan tappioni tuoda kuitenkin…

Siunausta ja voimia tulevaan!

Kirjoittaja on seurakunnan kirkkoneuvoston jäsen.

Etusivulla nyt

Luetuimmat