Ykkösriskiryhmän ja yli 80-vuotiaiden rokotukset jatkuvat

Siun sotessa jatketaan tällä viikolla koronarokotuksissa nykyisissä rokotusryhmissä. Rokotusvuorossa ovat yli 80-vuotiaat henkilöt sekä vuosina 1952–1956 syntyneet henkilöt, joilla on koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus. Siun sote on soittanut jo lähes kaikille yli 80-vuotiaille pohjoiskarjalaisille ja tarjonnut aikaa koronarokotukseen.

Vastaavanlainen soittokierros käynnisty tällä viikolla Siun soten alueen omaishoidettaville ja omaishoitajille. Puhelussa koronarokotusaikaa tarjotaan yli 75-vuotiaille omaishoidettaville ja heidän yli 70-vuotialle omaishoitajille. Muiden omaishoidettavien ja -hoitajien rokotukset käynnistyvät myöhemmin noudattaen rokotusjärjestyksen mukaisia ikäryhmiä.

Sairauden perusteella vakavimpaan riskiryhmään kuuluvien tänä vuonna 65–69-vuotiaiden rokotukset jatkuvat myös tällä viikolla. Kyseiseen rokotusryhmään kuuluvat voivat varata koronarokotusajan verkko- tai puhelinajanvarauksen kautta.

Kansallinen rokotusasiantuntijaryhmä KRAR päätti viime viikon keskiviikkona, että AstraZenecan rokotetta voi antaa myös yli 70-vuotialle henkilöille. Aiemmin rokote oli käytössä vain alle 70-vuotiaille, minkä vuoksi iäkkäiden rokotusten kanssa samaan aikaan käynnistettiin myös sairauden perusteella riskiryhmään kuuluvien rokotukset.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan kokonaan uudet rokotusajat tulee pyrkiä antamaan ensin iäkkäimmille henkilöille, mikäli se nopeuttaa ikääntyneiden rokotuksia ja on rokotusjärjestelyjen puolesta sujuvasti toteutettavissa.

Siun sote selvittää uuden päätöksen vaikutukset koronarokotusten järjestämiseen Pohjois-Karjalassa ja tiedottaa mahdollisista muutoksista.

Etusivulla nyt

Luetuimmat