Voimaksi viikolle: Sinun turvasi on ikiaikojen jumala

Elämä on niin kovin haurasta. Elämme jatkuvien muutosten keskellä. Onko siis ihme, että meidänkin sisintämme kiusaavat monenlaiset pelot ja kaiken kattava epävarmuus.

Jumala haluaa sanoa meille tänään kaksi tärkeää sanaa: ”Älä pelkää”. Hän haluaa luoda sisimpäämme syvän ja kestävän perusturvallisuuden. Älä pelkää, sillä sinun turvasi on ikiaikojen Jumala, sinua kantavat ikuiset käsivarret (5 Moos 33:27)

Jeesus kehottaa meitä etsimään ensin Jumalan valtakuntaa (Matt 6:33). Se kestää ja säilyy tapahtuipa tässä elämässä mitä tahansa. Sitä eivät ihmiset voi ottaa meiltä pois, niin kuin he voivat ottaa kaiken muun meiltä, jopa henkemmekin.

Kysymys kuuluukin, mistä ja kenen luota minä onneani ja elämääni etsin? Jos lasken elämäni sen varaan, mitä nyt koen ja tunnen, silloin aina lopulta petyn ja masennun. Jeesus sanoo: Taivas ja maa katoavat, minun sanani eivät katoa. (Mark 13:31)

Saat siis uskoa todeksi, että Jumala haluaa pitää sinusta huolen! Sinun elämäsi on hänelle tärkeä. Siellä, Isän sydämen juurella, on paikka sinullekin valmistettuna. Hän tietää, mitä sinulle on tapahtunut ja tapahtuu.

Siksi Herra on lähellä meitä, vaikka emme sitä aina ymmärräkään. Hän kuulee sinua aina, kun häntä avuksesi huudat. Hän rientää auttamaan. Hän tietää mikä on meille parasta paremmin kuin me itse, siksi minun on vain opeteltava luottamaan kaikissa tilanteissa häneen ja sallittava hänen toimia omalla tavallaan. Hän on lähellä silloinkin, kun on tuskallinen olo, kun pelkään, kun en ymmärrä, miksi tapahtuu se, mikä tapahtuu.

Kaksi tärkeää sanaa: Älä pelkää.

Siksi, Herra, suo minun olla hiljaa käsissäsi, luottaa kaikessa sinuun ja antaa sinun kuljettaa minua niin kuin sinä parhaaksi näet loppuun asti!

Kirjoittaja on Evankelinen lähetysyhdistys ELY ry:n pappi.

Etusivulla nyt

Luetuimmat