Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuntavaalit: Ehdokkaita tulossa entinen määrä, paikka joka kolmannelle. Vasemmistoliitto taas mukana.

Heinävedellä kuntavaaleissa on kolminkertainen määrä ehdokkaita verrattuna valittavien valtuutettujen määrään, joka on 17. Mikäli ehdokkuutensa julkistaneiden lisäksi myös harkintavaiheessa olevat ilmoittautuvat ehdokkaiksi, on ehdokkaita kaikkiaan 52. Neljä vuotta sitten kuntavaaleissa oli ehdokkaana 51 heinäveteläistä.

Kokoomus on saanut listoilleen kuusi varmaa ehdokasta. Seitsemännen osalta tilanne ratkeaa lähipäivinä. Ehdolla ovat Esa Silvennoinen, Jari Puustinen, Tarja Happonen, Esa Purhonen, Matti Vihma ja Leena Laukkanen.

Poisjääntiaikeistaan puhunut Esa Silvennoinen itse toteaa, että ”lievää väkivaltaa piti käyttää, että minut saatiin mukaan.”

Muut ehdokkaat kuitenkin löytyivät varsin nopeasti.

– Kun oli hyviä puhujia asialla. Paljon ratkaisi Jarin mukaanlähtö.

Työväenpuolue asettaa kymmenen ehdokasta, joiden joukossa demareiden viime vaalien ääniharavan ja valtuuston puheenjohtaja Mervi Hokan lisäksi istuvista Jari Mäkinen, Sari Juvonen ja Timo Hottinen. Muiden ehdokkaiden nimet julkistetaan myöhemmin.

Vasemmistoliiton ehdokkaina kuntavaaleissa ovat Jari Asikainen, Esko Jaakkila, Ilkka Malinen ja Päivi Soikkeli.

Keskustapuolue julkisti ehdokkaansa epämuodollisesti Veijo Honkosen kirjoittaman räpin muodossa sosiaalisessa mediassa. Mukana ovat entisistä Honkosen lisäksi Anna Vauhkonen ja Osmo Puustinen. Tuttuja nimiä ovat myös Teuvo Kolari, Tuija Tanttu ja Jaana Virnes. Vaalien nuorempia ehdokkaita edustavat Elmeri Kasurinen ja Ilpo Loikkanen. Uusiin heinäveteläisiin lukeutuu ehdokkaista Ibrahim Al Ahmad, joka on reilun kolmen Suomen vuoden aikana opetellut suomenkielen todella hyvin.

Perussuomalaiset ovat hyväksyneet listoilleen tähän mennessä seitsemän ehdokasta. Kahden osalta tilanne on avoin. Mikäli he ovat mukana, nousee ehdokasmäärä yhdeksään.

– Mukana on tuttuja konkareita ja uusia kasvoja. Meillä on sunnuntaina hallituksen kokous, jossa ehdokkuus ratkeaa näiden kahden vielä hyväksymättömän osalta, Jaana Hirvonen kertoo.

Ehdokkuutensa ovat jo vahvistaneet Anssi Karvinen ja Aki Tuovinen, jotka vaikuttavat nykyisessäkin valtuustossa.

Sitoutumattomista ehdokkaana on istuva valtuutettu Mikko Keinonen. Muita aiemmin mukana olleita ja ehdolla olevia ovat Henna Pöyhönen ja Pentti Turunen. Uusina ehdolle asettuvat Merja Järvisalo, Maria Kervinen, Reetta Väätäinen, Kimmo Prättälä. Pari ehdokasta on listaa kokoavan Mikko Keinosen mukaan vielä varmistumatta.

Kristilliset lähtevät vaaleihin neljän ehdokkaan kokoonpanolla. Mukana aiempaa valtuustokokemusta omaava Eeva Burman, Heinäveden entinen kirkkoherra Eero Kuikanmäki, Iida Kosunen sekä Matti Pesonen.

Heinäveden Lehden 4.3.2021 paperiversion jutusta puuttuivat Vasemmistoliiton ehdokkaat, jotka on lisätty tähän nettiversioon.