Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uusia aikoja auki perjantaina – koronarokotteita ei riitä kaikille, joten ajanvarauksessa voi olla ruuhkaa

Koronarokotteita ei riitä kaikille, joten ajanvaruksessa voi olla ruuhkaa.

Siun soten alueella on käynnissä iän ja sairauden perusteella riskiryhmään kuuluvien henkilöiden koronavirusrokotukset. Rokotteiden saatavuus vaikuttaa varattavissa olevien rokotusaikojen määrään.

Seuraavan kerran aikoja koronarokotukseen tulee varattavaksi perjantaina 19. helmikuuta kello 8 alkaen, Siun sote tiedottaa.

Aikoja voi varata verkkoajanvarauksen kautta (www.siunsote.fi/koronarokotukset) tai puhelimitse numerosta 013 330 2131.

Riskiryhmien rokotusten ajanvaraus käynnistyi viime viikolla ja ensimmäisenä ajanvarauspäivänä rokotusaikoja varattiin noin 1 400. Tällä viikolla varattavaksi tulee 2 000 rokotusaikaa.

Rokotteiden määrä on huomattavasti rokotusvuorossa olevaa ryhmää pienempi. Tämän vuoksi ajanvarauksessa voi esiintyä ruuhkaa eikä kaikille rokotusvuorossa oleville riitä rokotetta perjantaina avattavista rokotusajoista.

Rokotusaikoja avataan lisää viikoittain, kun Siun sote saa rokotteita.

Koska rokotteita on saatavilla rajoitetusti, on erittäin tärkeää, että rokotusajan varaavat vain juuri nyt rokotusvuorossa olevat henkilöt, Siun sote muistuttaa.

Tällä hetkellä rokotusvuoroa tarjotaan kaikille tänä vuonna 80 vuotta täyttäville ja sitä vanhemmille sekä alle 70-vuotiaille henkilöille, joilla on vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus.

Näitä sairauksia ovat: elinsiirto tai kantasolusiirto, aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti, vaikea puolustusjärjestelmän häiriö, vaikea krooninen munuaissairaus, vaikea krooninen keuhkosairaus, lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes ja Downin oireyhtymä (aikuiset).

Tällä viikolla rokotusvuorossa olevat saavat myös tekstiviestin, jossa kerrotaan, miten ajanvarauksen voi tehdä. Tekstiviestin saaminen edellyttää, että on antanut luvan tekstiviestin lähettämiseen ja puhelinnumero löytyy Siun soten järjestelmästä. Lisätietoa tekstiviestiluvan antamisesta löytyy Siun sote nettisivuilta.

https://www.siunsote.fi/tietojen-tarkastaminen-ja-korjaaminen.

Mikäli rokotuksen on kuitenkin tällä viikolla jo ennättänyt saada, tekstiviestin voi jättää huomiotta. Kirjepostiakin on tulossa rokotusvuorossa oleville, Siun sote lupaa.

Kirjettä ei kuitenkaan tarvitse odotella ennen rokotusajan varaamista.

Muiden ikä- ja riskiryhmien rokotukset käynnistyvät myöhemmin. Siun sote tiedottaa, kun uusien ryhmien rokotukset käynnistyvät.