Katso kuvat täältä: Otto Kotilaisen oppilaat maalasivat Heinävettä kauneimmillaan – rakennustyömaan suoja-aita sai väriä 15 maalauksesta

Tiistaina julkistettiin Otto Kotilaisen koulun ja Heinäveden yläkoulun taideprojektin tuotokset, joka toteutettiin yhteistyössä koulu- ja liikuntarakennusta urakoivan YIT Suomen kanssa. Vastaavan mestarin Hannu Törrösen mukaan alunperin tarkoituksena oli, että teokset olisi maalattu suoraan rakennustyömaan aitaan. Kooltaan 1,20 x 1,20 -metriset maalaukset on nyt tehty irrallisille säänkestäville levyille. Työt kiinnitettiin paikalleen tiistaina rakennusmiesten avustuksella. Ne ovat luokkien mukaisessa järjestyksessä 1. luokasta 9. luokkaan saakka.

Alakoululaisten suunnittelemien maalausten aiheena oli Kotikuntani Heinävesi. Yläkoululaiset maalasivat luontoaiheita. Jokaiselta luokalta esillä on yksi teos, jota on suunniteltu ja maalattu yhdessä viime ja tällä viikolla.

1. luokka: Uimaranta, 2. luokka: Urheilukenttä, 3. luokka: Valamo, 4. luokka: Laiva Heinäveden reitillä, 5A-luokka: Tori, 5B-luokka: Heinäveden kirkko, 6A-luokka: Kotiseutumuseo, 6B-luokka: Pääskyvuori, pienryhmä: Kanava. Yläkoulun luontoaiheissa on kuvattu karhuja, norppa, kettu ja talvista metsää.

Luokanopettaja Anna-Kaisa Kukkonen-Madin mukaan maalaamiseen valittiin maali, joka soveltuu yhtä hyvin hajuttomana sisätiloihin kuin säänkestävänä uloskin. Tarkoituksena on, että maalaukset lahjoitettaisiin myöhemmin, esimerkiksi ensi kesänä kunnalle, joka laittaisi töitä esille eri kohteisiin.

Etusivulla nyt

Luetuimmat