Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rokotusvuorossa riskiryhmät – Yli 80-vuotiaille ja vakavista sairauksista kärsiville tekstiviesti tai kirje kotiin

Siun soten alueella on tähän mennessä rokotettu koronapotilaita hoitavaa henkilöstöä sekä iäkkäiden ympärivuorokautisen hoidon palveluasumisyksiköiden eli hoivakotien asukkaita ja henkilökuntaa. Perjantaihin 5.2. kello 12.40 mennessä on Siun sotessa annettu ensimmäinen rokoteannos 6 392 henkilölle ja toinen rokoteannos 1 849 henkilölle. Seuraavaksi valmistellaan kotihoidon asukkaiden sekä iän ja sairauden vuoksi riskiryhmään kuuluvan väestön rokotuksia.

Ikä on merkittävin vakavan koronavirustaudin riskitekijä. Iän lisäksi tietyt sairaudet lisäävät riskiä sairastua vakavaan koronavirustautiin. Tämän vuoksi väestön rokotukset aloitetaan riskiryhmiin kuuluvista henkilöistä rokotteiden saatavuuden ja niiden antaman suojatehon perusteella.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on laatinut ohjeet siitä, missä järjestyksessä koronavirusrokotteita tarjotaan eri taustasairauksia sairastaville alle 70-vuotiaille henkilöille. Sairauden perusteella riskiryhmään kuuluvista ensimmäisenä rokotetaan henkilöt, joilla on vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus. Iän puolesta riskiryhmään kuuluvien rokotukset aloitetaan puolestaan yli 80-vuotiaista.

– Käymme nyt tarkasti läpi THL:n ohjeita siitä, mitkä sairaudet altistavat erittäin voimakkaasti vakavalle koronavirustaudille. Kartoitamme näiden henkilöiden sekä yli 80-vuotiaiden määrän maakunnassa ja laadimme suunnitelman rokotusten käynnistämiselle. Rokotusten käynnistämiseen vaikuttaa rokotusten saatavuus sekä eri rokotteiden sopivuus eri ryhmille, terveys- ja sairaanhoitopalvelujen toimialuejohtaja Sirpa Kaipiainen sanoo.

Ensimmäisten riskiryhmien rokotukset käynnistyvät tämänhetkisen arvion mukaan helmikuun puolivälissä. Siun sote tiedottaa jokaiselle riskiryhmään kuuluvalle rokotusten käynnistymisestä henkilökohtaisesti tekstiviestillä tai kirjeellä, mikäli henkilöllä ei ole käytössä tekstiviestejä.

Aikoja riskiryhmien rokotuksiin ei voi vielä varata. Ajanvaraus avataan, kun rokotukset on mahdollista käynnistää. Huomioitavaa on, että aikoja avataan viikoittain rajoitettu määrä, rokotteiden saatavuuden mukaan.

Annettujen koronarokotteiden määrät päivittyvät Siun soten verkkosivuille päivittäin.

Perjantaihin 5.2. kello 12.40 mennessä annettu Siun soten alueella 8241 rokotetta.