Heinäveden Lehti avaa näköislehden viikoksi: uutisten viikko haastaa torjumaan väärän tiedon leviämistä ja ottamaan selvää, mikä on totta

Sanomalehdet koko maassa osallistuvat aktiivisesti ensi viikolla pidettävään Uutisten viikkoon.

Useimpien lehtien näköispainoksiin voi tutustua ilmaiseksi teemaviikon ajan 1.– 5. helmikuuta.

Uutisten viikko on perinteinen koulujen ja lehtien yhteinen teemaviikko, joka tunnettiin aiemmin nimellä Sanomalehtiviikko.

Tänä vuonna viikko haastaa torjumaan väärän tiedon leviämistä ja ottamaan selvää, mikä on totta. Teemalla kannustetaan keskustelemaan luotettavan tiedon ja vastuullisen journalismin merkityksestä.

Uutisten viikko antaa lapsille ja nuorille työkaluja kriittiseen medialukutaitoon, oman media-arjen peilaamiseen sekä aktiiviseen osallistumiseen ja vaikuttamiseen.

Uutisten viikko näkyy monella tapaa lehtien sisällöissä. Silloin kirjoitetaan paljon lapsia ja nuoria lähellä olevista teemoista ja käsitellään median toimintaan, median käyttöön ja mediakasvatukseen liittyviä aiheita.

Viikon aikana monet lehdet tekevät perinteisesti myös kouluvierailuja ja valtaosa toimittaa lehtiä opetuskäyttöön – joko digitaalisena tai paperisena.

Teemaviikko on sanomalehtien ja koulujen tärkein yhteiskampanja – ja yksi suurimmista mediakasvatustapahtumista koko Suomessa.

Savon Median lehtien näköislehdet, myös Heinäveden Lehden, ovat auki Uutisten viikolla maanantaista perjantaihin 1.– 5.2.2021. osoitteessa https://www.uutismediakasvatus.fi/uutistenviikko/

Savon alueen painettuja lehtiä voi tilata kouluille ja päiväkodeille osoitteesta https://oma.media.fi/savon-sanomat/opetuslehtitilaukset-savo/

Etusivulla nyt

Luetuimmat