Siun sote kurssittaa senioreita – Hyvinvointikurssilta uutta intoa elämään

Siun soten Ikäneuvola järjestää jälleen hyvän vastaanoton saaneita maksuttomia Intoa elämään -hyvinvointikursseja yli 65-vuotiaille senioreille. Kurssit järjestetään etänä ja niihin voi osallistua koko Siun soten alueelta.

Intoa elämään -hyvinvointikurssilla asiantuntijat jakavat tietoa ravitsemuksesta, kodin turvallisuudesta, sosiaalisten suhteiden sekä unen merkityksestä ja liikunnasta. Kurssilla on kuusi etätapaamista, joista ensimmäinen on maaliskuun puolivälissä.

– Hyvinvointikurssi tarjoaa myös sosiaalista kanssakäymistä ja vertaistukea, vaikka onkin etäkurssi, muistuttaa palvelukoordinaattori Tuula Pitkänen Geriatrisesta osaamiskeskuksesta.

Intoa elämään -kursseja on järjestetty niin lähi- kuin etäkursseinakin. Kurssien suosio on ollut suurta paikkakunnilla, joissa kursseja on jo järjestetty.

– Koronan myötä lähikurssien toteutuminen peruuntui, mutta pienillä järjestelyillä pystyimme toteuttamaan sen myös ilman fyysistä läsnäoloa jo syksyllä 2020. Etäkurssit saivat erittäin hyvän vastaanoton ja päätimme tietenkin jatkaa toimintaa, kertoo palvelukoordinaattori Pitkänen.

Kurssi on maksuton ja osallistujia mahtuu mukaan rajallisesti. Osallistujalla tulee olla voimassa oleva sähköpostiosoite sekä tietokone tai tabletti.

Hyvinvointikurssi tarjoaa myös sosiaalista kanssakäymistä ja vertaistukea.

– Osallistuminen etänä on ihan helppoa eikä vaadi erityistä tietoteknistä osaamista.

Intoa elämään -etäkurssille voi ilmoittautua soittamalla arkisin 1.2.– 26.2. kello 12-13: 013 330 7035 tai 013 330 8055.

Kommentoi