Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Voimaksi viikolle Eero Kuikanmäki: Miksi olen pappi? – Tit. 1:1-3

Viime viikkojen aikana olen miettinyt paljon sitä, mikä sai minut aikanaan lähtemään opiskelemaan teologiaa? Miksi halusin päästä palvelemaan seurakuntia pastorina?

Kuuteentoista pappisvuoteen on mahtunut monia epäonnistumisia. Myöskään perheenisänä en ole pystynyt täyttämään minuun oikeutetusti kohdistettuja odotuksia. Olen ollut väsynyt, kiukkuinen ja aivan liian paljon poissa kotoa silloin, kun vaimoni ja lapseni olisivat minua tarvinneet. Raamatussa perheenisänä pärjääminen ja seurakunnan pastorina menestyminen liitetään yhteen. Ei siis ole yhdentekevää pappisvirkani kannalta, miten pystyn pitämään perheestäni huolta.

Inhimilliset puutteeni eivät kuitenkaan tarkoita, että olisin joutunut katumaan sitä, että olen tahtonut tulla suuren perheen isäksi. Myöskään papiksi ryhtymistä en ole katunut. Näihin tehtäviin minulla on yhä selvä kutsumus ja tavoitteet.

Ei Paavalikaan katunut sitä, että oli Damaskoksen tiellä vastannut Herran esittämään kutsuun myöntävästi. (Ap.t. 9:1-19) Päinvastoin – vaikka hän tuli tuskallisen tutuksi oman vajavaisuutensa kanssa, hänen kutsumuksensa vain vahvistui.

Uuden testamentin lukukappaleessamme Paavali kiteyttää kutsumuksensa kolmeen alakohtaan: hänen tulee ”auttaa Jumalan valittuja uskomaan, tuntemaan pyhän totuuden ja toivoen odottamaan ikuista elämää”. Näiden tehtävien toteuttamisessa rehellinen murhe omasta vajavaisuudesta ei ole este – ei Paavalille, ei sinulle, eikä edes minullekaan.

Jeesuksen jumalallinen voima tulee ilmi siinä, että hän uskoo tehtävän evankeliumin julistamisesta kaikille kansoille vajavaisten ihmisten käsiin. Hän tahtoi jo pyhässä kasteessa kutsua sinut ja minut. Jeesuksen antamaa tehtävää voi toteuttaa kuka pappi tai maallikko tahansa – virka-asemasta ja tittelistä riippumatta. Hänen voimansa tulee täydelliseksi meidän heikkoudessamme.

Hänen voimansa tulee täydelliseksi heikkoudessamme.

Siksi uuden vuoden alettua haluan rohkaista ja kannustaa meitä kaikkia sytyttämään toivon kynttilöitä tähän pimeään maailmaan. Olkaamme jokainen eläviä esimerkkejä siitä, miten suurinkin syntinen tulee Jeesuksen tähden armahdetuksi ja arvolliseksi olemaan Kuninkaamme suurlähettiläänä.

Kirjoittaja on heinäveteläinen pastori.