Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ensimmäiset rokotetaan Heinävedellä torstaina – Terveysaseman vastaanoton henkilöstön jälkeen vuorossa ovat palveluasumisyksiköt

Siun soten alueella on rokotettu maanantaihin mennessä hieman yli tuhat henkilöä. Tähän saakka rokotuksia on järjestetty Joensuussa keskussairaalan ja Siilaisen terveysasemalla, jatkossa rokotuksia annetaan eri puolilla maakuntaa. Heinävedellä rokotetaan torstaina ja perjantaina terveysaseman vastaanoton henkilökunta.

– Rokotuksissa edetään vaiheittain paikkakunta kerrallaan, terveys- ja sairaanhoitopalvelujen toimialuejohtaja Sirpa Kaipiainen sanoo.

Siun sote käynnisti koronavirusrokotukset vuodenvaihteessa. Kansallisen rokotusstrategian mukaisesti ensimmäisenä rokotettiin teho-osastojen henkilökunta sekä covid-19-potilaita hoitavien vuodeosastojen ja päivystysosastojen sekä ensihoidon henkilökunta.

Seuraavaksi rokotusvuorossa ovat covid-19-potilaita hoitavien infektiovastaanottojen, koronanäytteenottojen ja koronavirusdiagnostiikkaa tekevien laboratorioiden henkilökunta sekä terveyskeskussairaaloiden ja ikäihmisten asumispalveluyksiköiden asukkaat ja henkilökunta.

Koronarokotusten eteneminen Siun soten alueella riippuu rokotteiden saatavuudesta.

– Siun sotessa on hyvä tilanne rokottajien suhteen. Rokotustiimimme toimivat tehokkaasti. Myös annettujen rokotteiden kirjaaminen on ajan tasalla ja THL:n edellyttämällä tasolla. Rokotusten aikatauluun vaikuttaa eniten rokotteiden saatavuus. Maakuntaan saapuvat rokote-erät ovat suhteellisen pieniä eikä suurempien määrien saatavuudesta ole varmuutta tammi-helmikuun aikana, Kaipiainen kertoo.

Rokotuksissa edetään vaiheittain paikkakunta kerrallaan.

Siun sote on avannut verkkosivuilleen koronarokotuksia käsittelevän sivun, jonne päivitetään ajankohtaista tietoa rokotuksista ja niiden etenemisestä Pohjois-Karjalassa. Tällä hetkellä koronavierusrokotuksiin ei ole vielä mahdollisuutta varata aikaa. Rokotuksia annetaan tällä hetkellä sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstölle sekä ympärivuorokautisen hoivan ja hoidon piirissä oleville henkilöille.

Väestön rokotukset käynnistyvät myöhemmin kansallisen rokotusstrategian mukaisesti. Väestöstä ensimmäisenä rokotetaan iän ja vakavalle koronavirustaudille altistavan sairauden perusteella riskiryhmään kuuluvat. Riskiryhmään kuuluville pyritään tiedottamaan rokotusten käynnistymisestä henkilökohtaisesti tekstiviestillä.

Juttua korjattu ma 11.1. klo 17.00 lisäämällä rokotusten alkamispäivä ja ensimmäisenä rokotettavat Heinävedellä.

Siun sotessa on hyvä tilanne rokottajien suhteen. Rokotusten aikatauluun vaikuttaa eniten rokotteiden saatavuus.