Avi rajoitti jälleen yleisötilaisuuksia – Viime viikonloppuna uusia tartuntoja ympäri Pohjois-Karjalaa

Itä-Suomen aluehallintovirasto kieltää kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 20 henkilöä. Määräys on voimassa 22. tammikuuta saakka.

Avi tiedotti asiasta tiistaina. Päätös koskee kaikkia Itä-Suomen aluehallintoviraston toimialueen eli Etelä-Savon, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakuntien kuntia.

Tiistaisella päätöksellä Itä-Suomen aluehallintovirasto kumosi aiemmat määräykset koskien yleisötilaisuuksien rajoittamista. Avin mukaan kokoontumisiin liittyvät riskit ovat suuret ja rajoitustoimet ovat välttämättömiä.

Koko valtakunnan heikko tilanne heijastuu kaikille alueille, ja epidemia on kiihtynyt koko maassa. Ihmiset liikkuvat alueiden välillä paljon ja etenkin suurempiin tapahtumiin saavutaan usein eri puolilta maata.

Tartuntataudin leviämisen estämiseksi yli kahdenkymmenen henkilön yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämisen kieltäminen on avin mukaan välttämätöntä.

Päätöksen vaikutukset yhteiskuntaan, talouteen, elinkeinoelämään ja perusoikeuksien toteutumiseen on arvioitu. Päätös ei kajoa näihin enempää kuin on välttämätöntä tämän hetken kiihtyvässä ja epävarmassa epidemiologisessa tilanteessa.

Tartuntoja varmistui Lieksassa, Outokummussa, Ilomantsissa, Kiteellä ja Joensuussa.

Itä-Suomen aluehallintovirasto seuraa tilannetta tarkasti. Jos epidemiologinen tilanne muuttuu, aluehallintovirasto arvioi kokoontumisia koskevaa rajoituspäätöstä uudestaan.

Viime viikonlopun aikana todettiin Pohjois-Karjalassa yhteensä seitsemän uutta koronavirustartuntaa. Tartuntoja varmistui Lieksassa, Outokummussa, Ilomantsissa, Kiteellä ja Joensuussa.

Tartunnan saaneiden henkilöiden lähikontaktit on kartoitettu ja heihin on oltu suoraan yhteydessä.

Joensuussa Eno–Uimaharjun suunnalla on todettu viimeisen viikon aikana useampia koronavirustartuntoja, joiden lähdettä ei ole pystytty selvittämään. Lisäksi mahdollisia altistumisia, joissa kaikki henkilöt eivät ole tiedossa, on voinut tapahtua Uimaharjussa lounaskahvila Saanassa useamman päivän aikana viime viikolla.

Alueen asukkaita kehotetaan erityiseen varovaisuuteen ja koronavirustesteihin on tärkeää hakeutua mahdollisimman nopeasti lievissäkin oireissa.

Siun soten Honkalampi-keskuksen koulun toiminta sekä kehitysvammaisten päivätoiminnat Honkalammella, Liperissä, Rantakylässä ja Utrassa on keskeytetty ja siirretty aikaistetulle joulutauolle 21.12.–28.12. ajaksi varotoimena mahdollisten koronavirukselle altistumisten takia.

Etusivulla nyt

Luetuimmat