Joulutervehdys metropoliikka Arseni: Kristus syntyy – kiittäkää!

Kuopion ja Karjalan metropoliitta

”Tänään on kirkkaudesta luoksemme tullut Vapahtaja, kirkas Kointähti, ja me pimeydessä ja varjossa olleet olemme löytäneet totuuden, sillä Herra on syntynyt Neitseestä”

(Eksapostilaario)

Pyhä evankelista Luukas kertoo, kuinka: ”tuli Marian synnyttämisen aika, ja hän synnytti pojan, esikoisensa. Hän kapaloi lapsen ja pani hänet seimeen, koska heillä ei ollut tilaa majapaikassa.” (Luuk. 2:6-7)

Kertomus Kristuksen syntymästä piirtää eteemme kuvan karjasuojana toimineessa luolassa levolle käyneestä Mariasta ja seimessä makaavasta vastasyntyneestä Jeesus -lapsesta sekä mietteisiin vaipuneesta Joosefista.

Jouluyön pyhässä tapahtumassa on jotain niin suurta, ettemme voi sitä käsittää. Profeetta Jesajan ennustus kävi silloin toteen:

Jouluyön pyhässä tapahtumassa on jotain niin suurta, ettemme voi sitä käsittää.

”Neitsyt tuli raskaaksi ja synnytti pojan.” (Jes. 7:14).

Jouluyönä seimessä lepää neitsytäidin poika, joka on Kaikkivaltias Jumala, lihaksi tullut Pyhän Kolminaisuuden toinen persoona. Kristuksen syntymässä näkymätön ja käsittämätön iankaikkinen Jumala tuli nähtäväksi.

Siitä todistavat Kristuksen sanat opetuslapselleen: ”Etkö sinä, Filippus, tunne minua vaikka olen jo näin kauan ollut teidän seurassanne? Joka on nähnyt minut, on nähnyt Isän.” (Joh. 14:9)

Kristus Jumala tuli ihmiseksi opettaakseen meitä, näyttääkseen meille pelastuksen tien ja avatakseen suljettuna olleen paratiisin portin.

Kristuksen syntymässä Jumala tuli ihmiseksi. Hän on tänäänkin meidän kanssamme ja elää meissä. Pyhän evankeliumin opetuksessa hän on jatkuvasti läsnä ja antaa puhtaimman Ruumiinsa ja Verensä meille syntiemme anteeksi antamiseksi ja iankaikkiseksi elämäksi.

Toivon ja rukoilen, että Neitsyt Mariasta jouluyönä syntynyt ja seimessä maannut Kristus, todellinen Jumala, valaisisi meidän ymmärryksemme ja kutsuisi meitä luokseen kaikkina elämämme päivinä.

Valoisaa Vapahtajamme syntymäjuhlaa toivottaen ja siunaten

Etusivulla nyt

Luetuimmat