Joulukalat kypsyvät takapihalla –  Hannu Räisänen kylmäsavustaa lohet napakoiksi

Hannu Räisäsen mieleinen kylmäsavulohi on rakenteeltaan napakkaa, mikä vaatii pidemmän savustusajan. Kaloista haihtuva kosteus poistuu kaapin päällä olevien tuuletusreikien kautta. Eija Kvintus

Aiemmin kylmäsavustin useamman kerran vuodessa, nyt enää ennen joulua ja isompiin juhliin. Lohi menee joululahjoina sukulaisille ja ystäville, Hannu Räisänen kertoo nostaessaan takapihallaan olevan vanerisen laatikon etukannen pois, jolloin hento savu pöllähtää ulos. Kahden ja puolen vuorokauden riiputus leppoisassa leppäsavussa on napakoittanut fileet. Väri on kauniin oranssi.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa Heinäveden Lehti digi 1 kk 1 € ja saat Heinavedenlehti.fi-verkkopalvelun, näköislehden ja mobiilisovelluksen rajattoman käyttöoikeuden.

Tilaa tästä 1 kk 1 € Olen jo tilaaja