Voimaksi viikolle Matti Pesonen: Harmoniaa

Pari kuukautta sitten eräs naapurikylän mies soitti ja kysyi, että missä olen, johon vastasin, että harmoniassa. Puhelu ei kestänyt kovin kauan. Puhuimme niitä näitä. Kahden viikon kuluttua hän soitti uudelleen ja kertoi etsineensä monena päivänä kartalta harmoniaa, eikä ole löytänyt. Minä kerroin hänelle: harmonia ei löydy kartalta, vaan se on olotila ja hyvä sellainen. Ajattelinpa, että tällaisiakin naapureita näillä kulmilla on ja meneehän se päivä silläkin tavalla.

No nyt kun se joulukin pakkaa päälle oikein toden teolla, niin monet kyselevät toisiltaan: Mitäs sinne teidän pöytäänne tänä jouluna laitetaan? Varmaan olisi helpompi vastata, että mitä sieltä puuttuu. Korkea elintasomme on mennyt tätä nykyä niin pitkälle.

Valitettavasti moni luulee elintasomme johtuvan omista ansioistamme, joka ilmenee näin jouluaikaan herkuista notkuvina ruokapöytinä monissa kodeissamme. Jostain syystä monille on käynyt kuin muinoiselle kissalle, joka yhtenä päivänä vakuuttui, että hän onkin itseasiassa suuri leijona.

Jumala on suuressa armossaan meille monille suonut kaiken tämän, eikä pelkästään tätä maallista hyvää. Suurta rakkautta Jumala osoitti meille lähettäessään oman poikansa Jeesuksen Kristuksen meille, jonka syntymäjuhlaa vietämme.

Ylivoimaisesti parasta joulussamme on Jeesus, joka on mahdollistanut meille pääsyn iankaikkiseen elämään. Sen rinnalla maailman kalleimmatkin aarteet ovat pelkkää multaa. Siinä kalpenee tyhjiin ne mukavimmatkin harmoniamme täällä maan päällä.

Arvoisa lukija, otapa Pyhä Raamattu (mielellään 33-38 käännös) ja syvenny sen sanomaan tosi mielellä. Jos niin teet, et tule sitä katumaan. Siunattua joulunaikaa teille kaikille.

Etusivulla nyt

Luetuimmat