Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Avi kiristää rajoituksia Etelä-Savossa – Yli 20 hengen yleisötilaisuudet kielletty Heinävedelläkin vuoden loppuun saakka

Itä-Suomen aluehallintovirasto kieltää Etelä-Savon maakunnan kunnissa kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 20 henkilöä. Määräys on voimassa huomista perjantaista lähtien, kestää 1. päivään tammikuuta 2021 saakka ja koskee kaikkia Etelä-Savon maakunnan kuntia eli Enonkoskea, Heinävettä, Hirvensalmea, Joroista, Juvaa, Kangasniemeä, Mikkeliä, Mäntyharjua, Pertunmaata, Pieksämäkeä, Puumalaa, Rantasalmea, Savonlinnaa ja Sulkavaa. Samalla tämä määräys kumoaa näiden kuntien osalta aluehallintoviraston 1.12.2020 antaman yleisötilaisuuksien 50 hengen rajoittamispäätöksen.

Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu korkeintaan 20 henkilöä edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 21.9.2020 antamaa ohjetta.

Tiukemmat kokoontumisrajoitukset perustuvat aluehallintoviraston tekemään kokonaisarvioon, jossa on huomioitu tautitilanne, THL:n lausunto suositeltavista toimista epidemian eri vaiheissa, sekä Etelä- ja Itä-Savon Covid-19 -yhteistyöryhmien 2.12.2020 antamat lausunnot.

Etelä-Savon Covid-19 -yhteistyöryhmä on todennut 2.12.2020 alueensa siirtyneen epidemian kiihtymisvaiheeseen, ja Itä-Savon Covid19 -yhteistyöryhmä katsoo päätöksessä kuvatuin perustein, että myös sen alueella on syytä tiukentaa yleisötilaisuuksien rajoittamista. Tehdyn arvion nojalla aluehallintovirasto katsoo, että rajoitusten kiristäminen on välttämätöntä.