Voimaksi viikolle: Pian koittaa adventtiaika

Adventti on odotuksen ja valmistautumisen aikaa. Odotamme joulua, Jeesuksen syntymää. Useinkaan emme odota jouten, vaan valmistautuen. Eräs valmistautumisen muoto on siivoaminen. Monesti koemme, että pääsemme joulutunnelmaan vasta silloin, kun koti on puhdas. Kirkon vanhat opettajat ovat kuvanneet sieluamme taloksi. Toisinaan myös tämä kuvitteellinen sielumme talo kaipaa siivousta.

Jumala on luonut meidät, me olemme Jumalan. Voi olla niin, että Jumala ei pääse asettumaan sielumme taloon, sillä talossa ei ole tilaa hänelle. Olemme täyttäneet sielumme talon itsellemme merkityksellisillä asioilla, muistamatta, että suurin aarteemme on Jumalan tunteminen.

Voisiko sinun adventtiaikasi olla tänä vuonna ennen kaikkea sielun talon siivoamista? Sillä sitäkin adventti, jouluun valmistautuminen on. Voisitko pyrkiä poistamaan asioita, jotka muodostuvat esteeksi sinun ja Jumalan välille? Voisitko pysähtyä valmistamaan sydämeesi majaa, jonne Jeesus-lapsi voi syntyä? Voisitko sen sijaan, että lähtisit joulua kohti suorittaen odotusten ja vaatimusten agilityrataa pysähtyä? Voisitko pysähtyä ja antaa Jeesuksen Kristuksen tulla sinua kohti?

Jeesus tulee tänäkin jouluna sinun luoksesi, mikäli niin haluat. Hän ei tule kiivaana eikä vihaisena, vaan lempeänä ja rakastavana. Hän on kuninkaasi. Hän koputtaa sielusi ovea ja haluaa päästä taloonsa, jonka on itselleen valmistanut. Kuuntele sielusi ääntä! Etkö sinäkin kaipaa häntä luoksesi? Hän haluaa ottaa sinut syliinsä, hoitaa ja eheyttää. Hän ei tule tyhjin käsin, vaan hänellä on jotain annettavaa. Hän tuo valon ja ilon, rauhan ja anteeksiantamuksen – lahjan, jota eniten kaipaamme.

Kirjoittaja on Heinäveden seurakunna ssa työharjoittelussa oleva sosionomi-diakoniopiskelija Riikka Hyytiäinen.

Voisiko sinun adventtiaikasi olla tänä vuonna ennen kaikkea sielun talon siivoamista?

Etusivulla nyt

Luetuimmat