Heinävesi vastaanotti lounaispuhurin – Pahimmillaan 500 taloutta ilman sähköjä, viat kuitenkin korjattu puoleen yöhön mennessä

Heinäveden Lehti, arkistokuva Eija Kvintus

Eija Kvintus

Heinävesi vastaanotti eilen lounaasta saapuneen puhurin ensimmäisenä Pohjois-Karjalan Sähkön jakelualueella. Ensimmäiset viat todettiin jo iltapäivällä kolmen-neljän aikoihin ja enimmillään sähköttä oli lähes 500 taloutta.

– Kaikki keskijänniteviat saatiin rajattua ja sähköt palautettua puoleen yöhön mennessä, joskin viiden jälkeen aamulla ilmeni uusi vika Etelä-Heinävedellä. Vikakeskeytyksiä on 16 taloudessa. Sähköt saadaan sinnekin tämän päivän aikana, lupaa PKS Sähkönsiirron käyttöpäällikkö Matti Pesonen.

Torstaipäivän puhurin voima laantui illan mittaan nopeasti ja rintama siirtyi kokonaan Venäjän puolelle puoleen yöhön mennessä. Muun Suomen tilanteeseen verrattuna PKS Sähkönsiirron alueella vältyttiin Pesosen mukaan kaikkein pahimmalta skenaariolta.

–  Esimerkiksi naapuriyhtiö Savon Voimalla puhuri aiheutti enemmän vikoja kuin meillä

Enimmillään sähköttömien talouksien määrä oli illalla PKS:n jakelualueella 7200 ja iltayhdeksän aikaan ilman sähköä oli 5300 taloutta. Myrskyrintama kulki suunnilleen ennustettua reittiä jakelualueen poikki pohjoista reittiä ja aiheutti määrällisesti eniten vikoja juuri Lieksan, Nurmeksen ja Valtimon seudulla.

Yön tulo hidasti korjaustöitä, mutta yön aikana vikojen määrää pienennettyä paikannuksilla ja kytkentäjärjestelyillä. Korjaustöitä erityisesti jakelualueen pohjoisosissa jäi vielä perjantaipäivän puolellekin ja sielläkin vikojen selvitys jatkuu päivän valjettua täydellä teholla. Kaikki viat saadaan näillä näkymin korjattua perjantain aikana. Vikanumeron puhelinliikenteessä on ilmennyt illan aikaa häiriöitä, jolloin kaikki asiakaspuhelut eivät ole päässeet läpi. Tätäkin vika selvitetään parhaillaan.

Johdoille kaatuneita tai kallistuneita puita ei saa poistaa itse vaan ilmoittaa vikapaikkahavainnot sähköpostilla osoitteeseen vikapaikka@pks.fi.

Kommentoi