Koirista ja kissasta löytyi rotanmyrkkyä – Poliisi varoittaa vakavasta tilanteesta

Eläinlääkärin tietoon on tullut pari outoa myrkytystapausta. Poliisi tutkii niitä. Riitta Kumpulainen

Asta Tenhunen

Poliisi tutkii erikoista tapahtumasarjaa, jossa koirille ja kissoille epäillään syötetyn tahallaan rotanmyrkkyä Heinävedellä Karvion alueella.

Karviossa tuli syys–marraskuussa ilmi useita tapauksia, joissa lemmikkieläimet olivat saaneet myrkytysoireita.

Poliisin mukaan yksi koira jouduttiin lopettamaan. Lisäksi kaksi muuta koiraa ja yksi kissa saivat oireita, jotka eläinlääkärin mukaan olivat peräisin rotanmyrkystä.

Kaikkiaan neljästä eläimestä kolme kuitenkin selvisi tilanteesta. Kaksi koiraa ja yksi kissa toipuivat, koska ne ehtivät saada lääkekuurin ajoissa.

Myrkytysoireita saaneiden lemmikkien pihapiireissä ei ole eläinten omistajien mukaan käytetty rotanmyrkkyä esimerkiksi hiirten tai rottien myrkyttämiseen.

Poliisin mukaan siksi on syytä epäillä, että pihoihin on joku laittanut rotanmyrkkyä tahallaan lemmikkieläinten saatavilla.

Poliisi kehottaa Heinäveden Karvion alueen lemmikkien omistajia tarkkaavaisuuteen. Poliisi pyytää myös tapauksesta tietäviä ilmoittamaan tietonsa poliisille numeroon 0295 415 232 tai sähköpostiin vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi

Tahalliset koirien tai kissojen myrkyttämiset ovat harvinaisia, mutta yksittäisiä tapauksia on tullut ilmi aiemmin Savossakin. Pohjois-Savossa edelliset vastaavat tapaukset ovat liittyneet esimerkiksi mielenterveysoireista kärsineisiin ihmisiin, jotka ovat eläinvihassaan yrittäneet syöttää toisten lemmikeille omia lääkkeitään tai muuta myrkyllistä.

Puistoon levitetyistä nakinpalasista löytyi oikeaa myrkkyä

Koiranmyrkytyshuhuja ei pidä levittää, vaan kerätä oikea tietoa poliisille tutkittavaksi

Kommentoi