Ensi perjantaina syttyvät Pikkulinpuiston valot – Tierna-ukot virittävät joulutunnelmaan

Heinäveden kirkonkylän joulunavaus toteutuu tänä vuonna koronan takia uudella tavalla. Tapahtuma yhdistetään ensi perjantaina järjestettävään valtakunnalliseen Black Fridayn eli pimeän kaupan päivään, jolloin liikkeet ovat illalla pidempään auki. Tähän pimeyteen kunta tuo valoa sytyttämällä päivän hämärtyessä Pikkulin puiston uudet kausivalot. Valojen syttyessä kunnanjohtaja avaa joulukauden ja joulutunnelmaan virittää Heinäveden kyläyhdistyksen Tierna-ukkojen esitys. Kirkonkylään valoa tuovat myös liikkeiden omat joulukuuset.

–  Koronaepidemia jatkuu ja rajoittaa sekä ihmisten liikkumista että kanssakäymistä. Tämä pimeä vuodenaika on vielä omiaan lisäämään elämän ankeutta. Niinpä onkin hienoa, että nyt satsataan pihojen valaisuun. Se piristävää mieltä ja pihoja on kiva katsella iltakävelyllä. Tämän vuoksi haluammekin julistaa koko kuntaa koskevan leikkimielisen kilpailun, jossa ilmiannetaan kauniisti valaistuja pihoja, kertoo matkailusihteeri Leena Vlasoff.

Aikaa ehdotusten tekemiseen on joulukuun puoliväliin saakka. Ilmoituksen voi tehdä lähettämällä kuvan pihasta, tietysti omistajan luvalla, joulukuun puoleen väliin mennessä sähköpostilla osoitteeseen matkailu@heinavesi.fi Paras piha palkitaan lahjakortilla paikalliseen liikkeeseen. Myös kaikkien ilmoittajien kesken arvotaan lahjakortti.

– Koronan takia moni epäröi lähteä jouluostoksille kaupungin tungoksiin. Heinäveden liikkeistä jouluostokset voi tehdä turvallisesti ja täältä saa lähes kaikkea. Jos jotain ei ole, niin se tilataan. Kannattaa siis tukea paikallisia yrityksiä, niin saamme omat hyvät palvelut säilymään jatkossakin, kehottaa Leena Vlasoff.

Heinäveden liikkeistä jouluostokset voi tehdä turvallisesti ja täältä saa lähes kaikkea.

Kommentoi