Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Voimakas lounaistuuli saattaa aiheuttaa häiriöitä sähkönjakeluun illalla

Lounaistuuli alkaa tänään puhallella vaarallisen voimakkaasti PKS Sähkönsiirron jakelualueella iltapäivästä alkaen. Tuulisuus on voimakkainta illalla klo 18–19 aikoihin jakelualueen pohjoispuolella, jolloin tuulen nopeus voi nousta puuskissa 20-25 metriin sekunnissa. Lisäilmiön torstain säätilaan tuovat kylmään rintamaan kehittyvät voimakkaat sadekuurot, joita esiintyy tuulisimman vaiheen alkamista ja joiden yhteydessä saattaa esiintyä yllättävänkin voimakkaita paikallisia puuskia.

Tuulien ennustetaan kuitenkin tyyntyvän nopeasti myöhäisillan tunteina. Puuskien liike-energia on sen verran suuri ja maa kaikkialla märkää, että kaatuvat puut voivat aiheuttaa häiriöitä sähkönjakeluun. PKS Sähkönsiirto on varautunut mahdolliseen suurhäiriöön koko käytettävissä olevalla miehistöllään ja kalustollaan.

Myrskyrintaman aiheuttamaa häiriötilannetta voi seurata valtakunnallisesta häiriökartasta ja paikallisesti Katkot-palvelusta.