Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Heinäveden Lehden näköislehti on vapaasti luettavissa viikonlopun ajan

Heinäveden Lehti ja kymmenet muut paikallislehdet avaavat näköislehtensä vapaasti luettaviksi ensi viikonlopun ajaksi. Näköislehteä voi lukea verkossa tai mobiilissa perjantaista sunnuntaihin 13.–15. marraskuuta.

Kampanja, joka kantaa nimeä Pureudu paikallisiin, nostaa esiin paikallislehtiä ja paikallisjournalismia sekä tarjoaa mahdollisuuden tutustua elämään eri puolilla Suomea.

– Sanomalehtien Liiton muuttuessa tällä viikolla torstaina Uutismedian liitoksi haluamme muistuttaa, että paikallislehdet ovat merkittävä osa suomalaista uutismediaa, Sanomalehtien Liiton järjestöpäällikkö Ilona Hannikainen kertoo.

– Suomen yli 130 paikallislehdellä on keskeinen rooli suomalaisen demokratian ja sanavapauden ylläpitämisessä. Paikallislehdet tekevät tärkeää työtä niin kuntalaisten tiedonsaannin turvaamisessa kuin kuntien päätöksenteon arvioinnissa.

Päätoimittaja Sari Ristamäki toivoo, että mahdollisimman moni heinäveteläinen kävisi tutustumassa näköislehteen, jos ei ole vielä sitä tehnyt.

– Näköislehteä on yllättävän helppo lukea myös älykännykästä, ja lehti latautuu luettavaksi varsin nopeasti. Puhelimessa, tabletilla tai tietokoneella lehti on aina mukana, eikä jakeluhäiriötkään pääse lukunautintoa estämään, Ristamäki sanoo.

Näköislehti on luettavissa jo varhain printtilehden ilmestymispäivän aamuna.

– Jos paperilehden saamisen tai lukemisen kanssa on hankaluuksia, suosittelen kokeilemaan digitilausta. Kun pakettiin kuuluu myös uudistunut verkkopalvelumme uutisineen ja juttuineen, on paikallistiedon tarjonta kattava ja helposti saatavilla, päätoimittaja toteaa

Heinäveden Lehden näköislehteen pääsee lehden verkkosivuilta: heinavedenlehti.fi/nakoislehti/ tai lataamalla maksuttoman sovelluksen.

Avoinna olevien lehtien linkit on koottu Sanomalehtien Liiton verkkosivuille osoitteeseen: www.uutismediat.fi/pureudu-paikallisiin-2020.