Koronatartuntojen määrä laskee Heinävedellä ja Pohjois-Karjalassa

Pohjois-Karjalassa ja Heinävedellä uusien koronavirustartuntojen määrä on tällä hetkellä hieman laskussa, Siun sote tiedotti tiistaina. Uusia tartuntoja on viime viikonlopun ja alkuviikon aikana varmistunut seitsemän. Suurin osa niistä on todettu henkilöillä, jotka ovat jo olleet karanteenissa koronavirukselle altistumisen takia, eikä uusia laajoja altistumisia ole siten päässyt syntymään.

Osa tartunnoista liittyy Joensuun ja keskussairaalan tartuntaryppääseen, johon linkittyviä tartuntoja on varmuudella yhteensä 28. Tartunta- ja altistumisketjut ulottuvat useamman kunnan alueelle, eri paikkoihin ja tilanteisiin. Kuntayhtymän arvio on, että ryppäässä altistuneet on kuitenkin saatu hyvin tavoitettua ja uudet tartuntaketjut katkaistua.

Siun soten toiminta-alueella on edelleen todettu myös muutamia yksittäisiä koronavirustartuntoja, jotka eivät liity samaan tartuntaketjuun. Altistuneet on kartoitettu, ja heihin on oltu suoraan yhteydessä. Suurimmassa osassa tapauksista tartunnan alkuperä on pystytty jäljittämään.

Karanteenissa koronavirukselle altistumisen vuoksi alueella on noin 200 henkilöä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat