Kasvomaskien jakopäivä on enää keskiviikko – maanantai poistettiin

Heinävedellä jaetaan kasvomaskeja keskiviikkoisin. Kati Soininen

Heinävedellä aloitettiin ilmaisten kasvomaskien jakelu kaksi viikkoa sitten maanantaina. Jakelu on tarkoitettu niille asukkaille, joiden taloudellinen tilanne ei mahdollista kasvomaskin hankintaa. Kysyntä on Siun soten järjestämillä kasvomaskijakelupisteillä eri puolilla aluetta ollut vaihtelevaa ja jakeluun varatut maskit ovat riittäneet hyvin. Jakelun myötä tarve on tarkentunut ja kasvomaskijakeluun onkin tehty koko Siun soten alueella tarkennuksia.

Heinävedellä jakelupäivät olivat maanantai ja keskiviikko. Maanantai jää nyt pois ja jakelupiste on avoinna keskiviikkoaamuisin kahden tunnin ajan entisessä paikassa kunnanvirastossa sosiaalitoimiston käytävällä.

Kasvomaskien jakelu perustuu luottamukseen. Hakijalla ei tarvitse olla perhe- ja sosiaalipalvelujen tai ikäihmisten palvelujen asiakkuutta eikä hänen tarvitse todistaa tarvettaan jakelupaikalla.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos tarkensi viikko sitten torstaina maskisuositustaan lisäämällä suosituksen maskien käytöstä koronaepidemian kiihtymisvaiheessa oleville alueille. Siun soten toiminta-alueella on edelleen voimassa perustason ohjeistus, jonka mukaan yli 15-vuotiaita suositellaan käyttämään kasvomaskia joukkoliikenteessä, jossa lähikontakteja ei aina voida välttää. Poikkeuksena on Lieksa, jonka alueella maskisuositus on laajempi. Lieksassa kasvomaskien käyttöä suositellaan kaikissa julkisissa paikoissa ja tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen ei ole mahdollista.

Keskustelu