Heinäveden Lehden verkkolehti heräsi eloon: verkkosivut päivittyvät jatkossa uutistarjonnan mukana

Heinäveden Lehti on saanut uudet verkkosivut. Aika ja tekninen kehitys ennättivät ajaa entisten verkkosivujen ohi.

– Voi sanoa, että Heinäveden Lehden verkkosivut heräsivät henkiin ja tulivat nykyaikaan, sanoo päätoimittaja Sari Ristamäki.

– Tähän asti verkkosivuille on mennyt yleensä yksi juttu viikossa. Nyt sivut päivittyvät joka päivä. Ne elävät päivittäisen uutistarjonnan mukaan.

Heinavedenlehti.fi -sivuille tulee paperilehden juttuja, kolumneja ja lukijakirjoituksia. Sen lisäksi toimitus päivittää verkkoon tuoreita uutistapahtumia. Tavoitteena on, että verkkosivut ovat nopeat, tuoreet ja ajantasaiset.

– Tämä tuo uuttaa draivia ja mielenkiintoa muutenkin nopeatempoiseen työhön. Hyvää on sekin, että nettisivuillamme voimme julkaista enemmän kuvia kuin printissä, sanoo toimittaja Eija Kvintus.

Tilaajilla on mahdollisuus kommentoida verkkopalvelun juttuja. Kommentointi on ennakkomoderoinissa eli kommentit käydään läpi ennen kuin ne menevät verkkoon.

Verkkopalvelu ja näköislehti sisältyvät paperilehden tilaukseen, joten sähköiset palvelut kannattaa ehdottomasti ottaa nyt käyttöön.

Verkkopalvelun uudistus tuo tullessaan myös teknisiä parannuksia – varsinkin, jos lukija käyttää älypuhelinta tai tablettia.

Heinavedenlehti.fi -sivuille tulee uusi, aiempaa selkeämpi ulkoasu. Sivujen ulkoasu on riisuttu. Se palvelee erityisesti mobiililaitteiden pieniä näyttöjä.

Sari Ristamäen mukaan digilukeminen lisääntyy koko ajan.

– Myös paikallislehtiä selataan älypuhelimelta tai tabletilta. Paperilehden ystävällä voi olla tilanteita, kun lehdet on mukava lukea sähköisenä. Printtilehti ja sähköiset palvelut ovat hyvä ja toimiva kokonaisuus.

Heinavedenlehti.fi saa lukijoiden käyttöön myös uusia palveluja, kuten Savon Sanomien vaalikoneen ennen kevään kuntavaaleja ja verokoneen verotulojen julkistuksen jälkeen syksyllä.

Päätoimittaja Ristamäen mukaan verkkopalvelun sisältö on suurelta osin maksumuurin takana.

– Verkkopalvelu ja näköislehti sisältyvät paperilehden tilaukseen, joten sähköiset palvelut kannattaa ehdottomasti ottaa nyt käyttöön.

Näköislehden sovellus uudistui jo keväällä. Myös se toimii entistä paremmin eri laitteilla.

Sähköisiin palveluihin kirjautumiseen tarvitaan mediatunnusta.

Jos sellaista ei ole, sen voi luoda osoitteessa www.heinavedenlehti.fi/mediatunnus. Kirjautumisessa antaa tarvittaessa apua Heinäveden Lehden asiakasneuvoja Piia Issakainen. Hänet tavoittaa maanantaisin ja tiistaisin numerosta 0444 062 019. Muina aikoina asiakaspalveu toimii numerossa 017 303 500.

Heinäveden Lehden ohella uuden, ikioman verkkopalvelun saavat kaikki muutkin Savon Media Oy:n tilattavat lehdet. Näitä ovat Savon Sanomat, Iisalmen Sanomat, Warkauden Lehti, Pieksämäen Lehti, Joroisten Lehti, Koillis-Savo, Matti ja Liisa, Miilu, Pielavesi-Keitele, Pitäjäläinen, Paikallislehti Sisä-Savo, Soisalon Seutu ja Uutis-Jousi.

Etusivulla nyt

Luetuimmat