Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Voimaksi viikolle Anne-Maria Issakainen Pyhä Henrik ja sinä

Kalenterissa näkyy juhlia kuten joulu ja juhannus. Kirkkovuoden kalenterissa on uskonpuhdistuksen jälkeen ollut merkittynä pelastushistorialliset tapahtumat, joita elämme Raamatun tekstien myötä joka vuoden kierto uudelleen.

Voimme aloittaa Jeesuksen syntymäjuhlaan valmistautumisen jokaisena ensimmäisenä adventtisunnuntaina. Kuulla hänen opetuksiaan ja pääsiäisen tapahtumien merkittävyyttä.

Kirkkovuoden kalenterissa ovat päivät myös Marialle ja Johannes Kastajalle. Heillä on keskeinen rooli Jeesuksen maanpäällisessä elämässä. Heidän tarinansa liittyvät Jeesuksen syntymään ja kasteeseen.

Olemme osa itseämme suurempaa kokonaisuutta.

Uskonpuhdistuksen jälkeen pyhimysjuhlista säilytettiin tärkeimpänä pidetty. Tänään 19.1. voidaan viettää Pyhän Henrikin muistopäivää. Kirkon historian merkkihenkilöiden muistelemista tukee Augsburgin tunnustus lausuen: ”Me voimme julkisesti muistaa pyhiä, jotta oppisimme kukin kutsumuksemme mukaisesti seuraamaan heidän uskoaan ja hyviä tekojaan.”

Piispa Henrik oli uskon opettaja, joka perimätiedon mukaan kärsi marttyyrikuoleman Köyliössä v. 1156.

Henrik opetti suomalaisille kristillistä uskoa. Hänen muistopäiväänsä sopii seuraava Vanhan Testamentin kohta Dan. 12:3 Oikeat opettajat loistavat niin kuin säteilevä taivaankansi, ja ne, jotka ovat opastaneet monia vanhurskauteen, loistavat kuin tähdet, aina ja ikuisesti. Hänen jälkeensä on kirkkomme saanut lukuisia piispoja, joilta saamme kuulla hyvää opetusta.

Eräs heistä sanoi, että jokainen meistä tekee Jumalan valtakunnan työtä omalla paikallaan joka kirkon virassa tai ihan missä tahansa yhteisössä.

Olemme osa itseämme suurempaa kokonaisuutta. Tämä osallisuus antaa elämällemme merkityssisältöä. Toivon, että sinä voisit löytää paikkasi useissa, moninaisissa ja jokapäiväisissä yhteisöissä. Oma porukka on löydettävissä ihan omassa seurakunnassa.

Nähdään ja kuullaan toisemme!

Kirjoittaja on Liperin seurakunnan diakoni