Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on avattu - käy etsimässä itsellesi sopiva ehdokas!

Lukijalta Seppo Huukkeri | Luonto- ja eläinmuseo Heinävedelle?

Kävin viime viikolla viidenkymmenen vuoden tauon jälkeen eläinmuseossa Helsingin reissullani ja samalla muistin, että Heinäveden Gasthaus on ilmeisesti maannut tyhjillään vuosikausia ja kunta kamppailee talousasioiden kanssa.

Heinävedellä jos missä, ollaan pohjoismaalaisen luonnon keskellä. Mikä olisi houkuttelevampaa saksalaisille ja muunmaalaisille turisteille, kuin täytettyjä ja aitoja Suomen luonnon eläimiä, prässättyjä kasveja ja mäntybonsait?

Gasthaus olisi sijainniltaan aivan keskeinen ja pysäköintipaikkoja turistibusseille saadaan varmasti raivattua esimerkiksi nykyisen S-marketin tontille. Kyllä yhden valintamyymälän pitäisi Heinäveden kokoisessa taajamassa riittää. Taikka sitten voitaisiin kaivaa toriparkki, niin kuin Turussa. Tämä tosin saattaisi tulla kalliiksi?

Helsingin eläinmuseossa olin vieraillut edellisen kerran 1970 luvulla, jolloin siellä nyt esillä olleella kaksipäisellä vasikalla oli aivan varmasti kolme päätä. Museon vahtimestari vain hymyili minulle ilkikurisesti, kun valitin tästä, ikään kuin olisin laskenut asiasta luikuria. Luoja tietää, että olen unohtanut monia asioita elämässäni, mutta kolmipäisen vasikan muistan vielä kuolinvuoteellani.