Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nimellä Sari Turunen Hyrskeessä tehdään yhdessä hyvää ja tekijöitä kaivataan lisää

Heinäveden Hyrskeen toimintakulttuuri ilmenee hyvin seuran 1945 laadituissa säännöissä: ”Seuran tarkoituksena on edistää paikkakunnan liikuntaa ja urheilua. Tarkoitustaan seura toteuttaa perustamalla lajikohtaisia jaostoja. Toimintansa tukemiseksi seura voi hankkia varoja järjestäen huvi- ja tanssitilaisuuksia.”

Nämä säännöt on viime vuonna uusittu ja tuotu ne näin lopultakin 2020-luvulle. Seuran toimintakulttuuria ei ole muutettu.

Sääntöjen mukaista liikunnan edistämistä on toiminnassa mukana ollessani harjoitettu kori- ja lentopallossa sekä lavatanssiharjoituksissa ja viime talven aikana myös eri talviliikuntalajeissa. Seuran tarkoitusta taas on toteutettu perustamalla kaksi uutta jaostoa. Toiminnan tukemiseksi hankimme, tänäkin päivänä, varoja järjestämällä tansseja Kermankosken lavalla.

Viimeisten vuosikymmenten aikana lavan korjausvelka on paisunut valtavaksi, eikä tansseja olisi voitu järjestää ilman mittavia remontteja. Korjattu lava, kaunis ympäristö ja ammattimainen tapahtumien järjestäminen on kasvattanut kävijämääriä.

Seuran historiankirjat tietävät kertoa, miten vaikeaa urheilutoiminta oli ennen tanssilavan tuottoja. Karkkilaatikoita myymällä ei selvitä pitkälle. Lavan toiminnan kasvu tietää seuran kasvua, joka taas tarkoittaa positiivista virettä koko seutukunnalle. Liikunnalle on pystytty ohjaamaan enemmän varoja ja lisäksi vilkas lavan toiminta työllistää paikallisia.

Toiveissa on tulevaisuudessa työllistää lavalla enenevissä määrin nuoria. Jo tänä kesänä tanssi-illoissa on työskennellyt kaksi Kerman kylän nuorta. Myös kolme paikallista yhdistystä on saanut varainhankinnan nimissä tuloja omaan toimintaansa tansseissa työskentelemällä.

Syyskuisten Metsäiltamien jälkeen tanssilavan ovet suljetaan ja siirrytään kokonaan muun sisäliikunnan pariin. Koripallonuoret jatkavat harjoitteluaan ja viime vuonna aloitettu 4-6 -vuotiaiden lasten viikoittainen liikuntakerho aloittaa piakkoin. 6–10-vuotiaiden luistelukoulu sekä lavatanssin opetus kirkonkylän kouluissa jatkuvat myös Hyrskeen toimesta.

Tänä syksynä uutuutena, Harrastamisen Suomen mallin hankkeen puitteissa ja kunnan yhteistyökumppanina, Hyrske aloittaa järjestämään viikoittaiset salibandyharjoitukset kirkonkylän ala- ja yläkoulun kaikille luokka-asteille.

Uutena alkavat myös Heilan vapaat lavatanssiharjoitukset ja talviliikuntajaoston ideoimana järjestämme yhdessä pimenevinä syksyn iltoina neljä pihapeli-iltaa, joilla toivotaan vanhojen mukavien ulkoliikuntapelien palauttamista lasten elämään.

Käytössä on ollut ikivanha seuran kokouksen päätös varojen jakamisesta jaostoille talkoisiin osallistumisten suhteessa. Vanhempia ja muita vapaaehtoisia kaivataan kuitenkin kasvavan seuran monenlaisiin tehtäviin, joilla voimme tehdä paikkakunnalle yhdessä paljon hyvää.

Tervetuloa mukaan!

Voimistelu- ja urheiluseura Heinäveden Hyrskeen puheenjohtaja ja Kermankosken lavan toiminnan vetäjä.