Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide Risto Kuikka | Ole tarkkana vakuutus- korvausta hakiessasi

Ja ainakin, kun haet korvausta! Ukkonen kävi meillä ja särki kaksi autotallin ovien nostimien ohjausyksikköä ja antennivahvistimen. Hain korvausta vakuutusyhtiön lupaaman laajan turvan perusteella, jossa luvataan irtaimiston omavastuun olevan myös autotallin irtaimiston osalta 150 euroa. Korvauspäätös tuli kiitettävän nopeasti, mutta siinä oma vastuu olikin 500 euroa, joka sopimusta tehtäessä sovittiin pelkästään kiinteistöä koskevaksi.

Soitin korvauskäsittelijälle, joka kertoi, että kyseiset ohjausyksiköt kuuluvat kiinteistöön. Sähköliikkeen liitteeksi laittamassani laskussa selvästi todettiin, että kyse on ohjausyksiköistä. Kerroin myös hieman tuohtuneena, ettei ohjausyksiköt kuulu kiinteistöön ja ilmoitin, että en tule hyväksymään päätöstä ja vien asian eteenpäin selvittääkseni oikeusturvaani ja teen siitä halutessani myös julkisen. Vastaus oli, että siitä vaan ja kirjoittele mitä vaan. Sitten kerroin hänelle seuraavan esimerkin: Jos minä asennan taloni ikkunoihin automaattisen ikkunan avaajan, se ei tosiaakaan kuulu kiinteistöön ja voin viedä sen pois kiinteistökauppoja tehtäessä. Sitten alkoi ääni kellossa muuttua ja pääsimme nopeasti sopimukseen, että puuttuva 350 euroa tulee tililleni.

Eli olkaa siis tarkkana näissä asioissa. Vakuutuksen aikanaan myynyt tuttu ja luotettava vakuutusvirkailija lupasi vakuutukseesi niitä asioita, jotka halusit sen sisältävän. Ole siis tarkkana korvausasioissa oman vakuutusyhtiösi kanssa, että luvatut puheet pitävät!