Voimaksi viikolle Veli-Pekka Hartikainen | Elämme parasta aikaa kohtaamisten aikaa

Meneillään oleva vuodenaika on niin matkustamisen kuin myöskin tapahtumienkin aikaa. On mukavaa ja virkistävää käydä tapaamassa sukulaisia ja ystäviä.

Lähellä ja kaukana on tarjolla mitä monenlaisimpia eri järjestäjien tapahtumatoteutuksia . Lapsille on leirejä ja nuorille festareita sekä ikäihmisille ryhmämatkoja jne.

Osaltani viimeisimmiltä kesiltä on ollut upeaa olla järjestämässä ja luoda edellytyksiä lasten leirien toteumisille. Onhan Säynämön leirikeskus upea paikka tähänkin toimintaan ja ekumeeniseen yhteystyöhön.

Lasten riemu ja kavereiden tapaaminen on tosi tärkeää kouluvuoden jälkeen. Nuorten rippikoululeirejä unohtamatta.

Mailman tilanne ja ihmisten hätä sekä rukoukset rauhan puolesta olkoon myös aina mielessämme.

Hengelliset kesäjuhlat eri puolilla suomea ovat järjestöjen todella suuria ja perinteisiä tapaamiskohteita ja useinkin monipäiväisiä. Kotiseurakuntamme Kirkastusjuhlat on jo poikkeuksellisen perinteinen.

Yksi vanhimmista kesäjuhlista maassamme. Oikea perinteinen tapaamispaikka. Kirkot ovat myöskin yhä useammin konserttien pitopaikkoina.

Poismenneiden läheisten ja ystävien muistaminen voisi olla osa kesäohjelmaa tänäkin kesänä.

Kesällä käydään useasti kesämatkojen yhteydessä myös avoimissa kirkoissa ja myös poismenneiden sukulasten ja ystävienkin haudoilla. Onhan hautausmaat hyvin hoidettuina silloinkin erityisen tärkeitä muistelupaikkoja.

Omalla kohdallani Ilomantsin hautausmaa on viimevuosien aikana tullut yhä tärkeämmäksi kohteeksi. Siellä käydessä suru ja kaipaus saa koskettaa. Muistoillekkin on aikaa. Niitä kipeitäkin voi pohdiskella.

Jospa tämä kesä olisi tässäkin suhteessa uusia ajatuksia ja mahdollisuuksia sekä kokemuksia antava. Mailman tilanne ja ihmisten hätä sekä rukoukset rauhan puolesta olkoon myös aina mielessämme.

Siunausrikasta ja virkistävää kesää teille kaikille !

Kirjoittaja on kirkkovaltuutettu