Voimaksi viikolle Merja Saarijoutsi | Kesä koitti ihanin: Se aika vuodesta, jolloin juhlimme ylioppilaita, ammattiin valmistuneita, kaikkia koulunsa päättäneitä

”Kun sinä lähetät henkesi, se luo uutta elämää.” (Psalmi 104: 30)

Koski kuohuu valkeina pärskeinä. Sen villi voima lumoaa. Kaikkialla pursuaa uutta Elämää.

Kosken partaalla kukkii rentukoita keltaisenaan. Linnut laittavat pesiään, pyrähtelevät ylös ja alas, kohoavat korkeuksiin.

Kielot käyvät kukkimaan, tuomi nostelee tuulessa valkoisia kukkaharsojaan. Luomakunta pukeutuu kauneimpiinsa, juhla-asuun.

On kesä, suvivirren aika. Se aika vuodesta, jolloin juhlimme ylioppilaita, ammattiin valmistuneita, kaikkia koulunsa päättäneitä.

Henkeä emme voi nähdä, mutta ajattelen, että se on kuin lempeä tuuli selän takana.

Koululaiset pääsevät kesälomille, nauttimaan kaikista kesän riemuista. On lomien ja levon aika. Takana on pitkä ja monille raskaskin talvi, paljon työtä ja aherrusta.

Sunnuntaina on helluntai, yksi kirkkovuotemme suurista juhlista. Silloin muistamme Pyhän Hengen vuodattamista. Tähän maailmaan, jokaiselle meistä annettiin taivaallinen lahja, Puolustaja ja Lohduttaja, Rohkaisija ja Auttaja, Jumalan Henki. Jeesus lupasi opetuslapsilleen, etteivät he jää yksin.

Me emme ole koskaan yksin, emme suurimmankaan hädän hetkellä. Kanssamme on aina Pyhä Henki, hyvän Jumalan rakkaus meissä ja elämässämme.

Henkeä emme voi nähdä, mutta ajattelen, että se on kuin lempeä tuuli selän takana. Se puskee hellästi eteenpäin, saa liikkeelle, keventää mieltä, kuljettaa meitä taivaan teitä täällä maan päällä.

Helluntaiaamuna 5.6.2022 kello 10 pidetään Metsäkirkko Pääskyvuorella. Sieltä näkötornin juurelta näkyy kauas, yllä kaareutuu korkea taivas, kaunis Kermajärvi kimmeltää auringon alla. Maisema on mitä suomalaisin

Olet lämpimästi tervetullut Metsäkirkkoon, laulamaan Kansanlaulukirkko -lauluja ja sen jälkeen kirkkokahveille!

”Kesä koitti ihanin. Valon saimme takaisin.

Sydän kiitää Jumalaa, kaiken kauniin antajaa.”

P.S. Metsäkirkkoon lähtee yhteiskuljetus klo 9.20 seurakuntakodin pihasta.