Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sari Turunen Kaikki on piirretty ruutuvihkoon: monta sivua on toteuttamatta mutta monen lopputuloksesta voi jo nauttia

Istun Kermankosken tanssilavan uudella orkesterikorokkeella. Ympäri tilaa on täysi kaaos: purkujätteitä ja rakennustarvikkeita. Näen tilan kuitenkin valmiina: kuulen musiikin, aistin tulevien tanssien tunnelman.

Samoin näin sen huhtikuussa 2018, kun astuin juuri valittuna lavan vetäjänä ankeassa säässä säälittävän näköisenä nyysköttävän tanssilavan sisäpihalle.

Samana syksynä istuin tanssilattian penkille ratkomaan asioita. Siinä piirtyivät silmiin niin liukulasi-ikkunat, tanssitilan laajennus, bändihuone kuin muutkin remontit.

Kaikki on piirretty suureen ruutuvihkoon. Siitä on napattu vuosien mittaan kuvat niin rakennusinsinöörille, sähkö- ja kirvesmiehille, ely-keskukselle kuin seuran informointiin. Vihkossa on sivut myös talousarvioille, hankesuunnitelmille, organisaatiokaaviolle, toimintasuunnitelmille, liikunnalle.

Yli on vedetty jo paljon, vaan vielä on monta sivua toteuttamatta.

Lavalle on tulossa huikea kesä – kymmenet tanssitkin. Näin usein ei ole kesässään tällä vuosituhannella vielä tanssittukaan! Ohjelma on täynnä suomalaisia lavatanssin kärkiesiintyjiä ja trendikästä nostalgiaa Kake Randelinista Dannyyn ja Topi Sorsakoski -viikonloppuun.

Juhannukseen suunnittelin palauttaa vanhaa meininkiä Juhannusneitokisalla, ja kaksipäiväisillä karkeloilla. Tanssiystävät saapuvat odotettuihin iltoihin jopa bussilla. Parkkialuetta todellakin tarvittaisiin lisää…

Busseista täyttyy parkkipaikka myös kesäteatterin aikaan viikko ennen juhannusta. Lähitienoon majoitus - ja ravintolapalveluita on jo nyt varattu kiitettävästi kaikkien tapahtumapäivien ympärille.

Syksyn Leader -kahveilla harmiteltiin ikuista vastakkainasettelua kirkonkylä – Pohjois-Heinävesi. Tartuin vinkkiin. Nyt kesäteatteriryhmille on myynnissä Valamon vierailu – ja risteilypaketteja Karviosta Kermaan. Seuran talviliikuntajaostoa suunnitellessa yhteydenotto Pohjois-Heinävedelle yhteistyön saamiseksi myös liikunnan saralla on tuonut jo tuloksia. Jo nyt on nähtävissä, että hyvä yhteistyö ja reilu urheiluhenki yhdistää sen, minkä kaunis vesistömme erottaa.

Hyrskeen yleisen kokouksen sitoumus 150 000 euron remontin läpiviennistä on kaivannut paljon ympärivuotisia resursseja. Kahden vuoden pandemia rajoituksineen ei juuri ole tehnyt tilanteesta helpompaa hoitaa.

Koska resurssien järjestelyyn kevääksi asetetun seuran hallituksen työryhmän kokoontumisten lopputulos oli, ettei resursseja ole, vetäisen ruutuvihkosta yli kahden viikon suunnitellun loman. Rakkaimpien kanssa ajanvieton järjestelen jatkossakin Kermankosken lavalle, ja hoidan omista asioista ne, mitkä lavan resilienttinä olosta aikaa jää.

Nyt on joka tapauksessa ely-hankkeen remontit viimeistelyä vaille valmiit ja kokonaan omarahoituksena siinä sivussa 174 neliötä lisää tanssitilaa entisen noin 250 neliön päälle. Tavoitteet on saavutettu. Nyt on aika nauttia tuloksista.

Nähdään Kermassa!