Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Voimaksi viikolle Jari Ulmanen | Jeesuksen toinen tuleminen

”Me odotamme uusia taivaita ja uutta maata, joissa vanhurskaus vallitsee” (2 Piet. 3:13)

Kristilliseen uskoon liittyy oppi Jeesuksen toisesta tulemisesta maan päälle. Se pohjautuu hänen omaan lupaukseensa siitä, että hän ei jätä seuraajiaan yksin. Jo varhaisten kristittyjen elämä sisälsi ylösnousemususkon riemun ohella myös monia haasteita ja vaaroja. Apostoli Paavali julisti, että Jeesus tulee pian, mutta tuo sana tarkoittaa myös äkkiarvaamatta. Juuri tähän jälkimmäiseen sanaan liittyy valvomisen sunnuntain sanoma.

Pompeijissa, Napolin lähellä on esiin kaivettu, hyvin säilynyt rauniokaupunki, joka tuhoutui antiikin aikana tulivuorenpurkauksessa. Hyvin säilyneet vainajat ovat olleet arkisissa askareissaan, kun purkaus on heidät yllättänyt.

Elämä yllättää. Huominen päivä voi olla hyvin erilainen. Pitkälle laaditut suunnitelmat voivat muuttua – ja aika voi yksinkertaisesti loppua. Samalla tavalla on Kristuksen paluun kanssa. Yksin Jumala tietää ajat.

Kirkkovuoden lopun sanoman tarkoitus ei ole säikytellä eikä viedä ihmiseltä elämäniloa. Jokainen päivä on elämistä Jumalan armosta, mutta tuleva pyhäpäivä kehottaa meitä elämään niin, että elämme Jumalan kunniaksi ja lähimmäisten hyväksi.

Kristitty, joka tietää, että Jumala pitää hänestä hyvää huolta, ei pelkää tulevaisuutta. Vaikka se toisi mitä hyvänsä, hän on hengellisesti valveilla ja tietää, että tulevaisuus kaikkine asioineen on Jumalan käsissä.

Ja kerran Jumala luo kaiken uudeksi. Hän näyttää uudet taivaan ja uuden maan. Se mikä on vielä vaivanalaista, on kerran oleva vailla huolia.

Hän ei jätä seuraajiaan yksin.