Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nimellä Anna Vauhkonen Meidän kannattaa katsoa luottavaísena tulevaisuuteen

Olen 17 vuoden poliittisen urani aikana usein törmännyt vähättelyyn ja aliarviointiin sukupuoleni ja ikäni vuoksi. Ensimmäisen kunnallisen luottamustehtäväni alkaessa olin reilusti alle 30-vuotias ja muualta kuntaan muuttanut.

Tämän päivän Suomessa ei saisi olla väliä, oletko mies vai nainen tullessasi valituksi johtavaan luottamustehtävään. Kriteerinä pitäisi olla osaaminen, yhteistyökyvykkyys ja vaikuttamisentaito.

Olen asunut täällä nyt 20 vuotta, perustanut perheen, tehnyt töitä, toiminut maatilan emäntänä ja työntekijänä Joensuussa.

Olen toiminut monissa luottamustehtävissä niin kunnassa ja maakunnassa kuin oman puolueeni sisälläkin. Aloitin perusturvalautakunnan jäsenenä ja oppipaikkana lautakunta oli mielestäni hyvä ja yhteistyö silloisen puheenjohtajan ja perusturvajohtajan kanssa oli opettavaista.

Maakuntavaltuustossa, kuntayhtymissä ja eri hankkeissa mukana olleena on kokemusta karttunut monipuolisesti. Ja aina kiinnostaa uuden oppiminen ja kouluttautuminen.

Ihminen ei koskaan voi tietää kaikesta kaikkea ja elämä olisi tylsää, jos näin olisi.

Minulla on kunnia toimia Leena Martikaisen ja Kaisa Ropposen raivaamalla tiellä.

Tullessani valituksi kunnanhallituksen puheenjohtajaksi, kuulen lasikattojen ritisevän. Alle 45-vuotias, nainen ja hallituksen puheenjohtaja.

Minulla on kunnia toimia Leena Martikaisen ja Kaisa Ropposen raivaamalla tiellä. Kausi ei tule olemaan helppo ja varmasti jalkani notkahtaa kivisellä tiellä, mutta uskon valtuutettujen, viranhaltijoiden ja puheenjohtajiston saumattomaan yhteistyöhön.

Luottamus toiseen on ensiarvoisen tärkeässä asemassa. Uskon siihen, että jokaisella kotikuntamme päättäjällä on tahto tehdä kuntalaistemme eduksi päätöksiä, jotka edistävät hyvinvointiamme ja peruspalveluitamme.

Ajat muuttuvat ja meidän on muututtava sen mukana. On katsottava rohkeasti tulevaisuuteen realistisin silmin.

Edessä on todellakin haastavat ajat, sillä rahat ovat tiukalla ja kuluja on paljon. Korjaus kohteita on pitkä lista aina vuokratilojen vuotavista katoista kirkonkylän vesisäiliöihin. Investointeja on kuitenkin tehtävä myös tulevaisuutta silmällä pitäen.

Ei kai kukaan halua, että annamme periksi ja voimme todeta, että viimeinen sammuttaa valot koko kunnasta.

Meidän tulee katsoa yhdessä luottavaisena eteenpäin, vaadittujen selvitysten jälkeen tehdä vastuullisia päätöksiä.

Olkaamme siis ylpeitä luonnonkauniista ja puhtaasta kunnastamme ja puhalletaan yhteiseen hiileen.