Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Metsien hoidosta

Metsissämme olisi runsain määrin tarjolla työllistymismahdollisuuksia. Paljon on metsätiloja perikuntien hallussa, jotka eivät ole tehokkaassa tuotossa. Omistajien erimielisyydet haittaavat monesti metsätilan toimintaa varsinkin metsänhoidon sektorilla. Valitettavasti perikunnat päätyvät myymään tilojansa kansainvälisille sijoitusyhtiöille ja jopa ulkomaalaisille tahoille. Sellainen toiminta tulee kieltää lainsäädännöllä. Metsät, meidän vihreä kultamme kuuluu meille suomalaisille. Metsämaat tulee myydä alueella asuville. Se on yksi tapa pitää Suomea asuttuna.

Valitettavasti eräillä tahoilla on hillitön tarve lisätä metsien suojelua hyvääkin tarkoittaen. Usein kuitenkin asiaa ajavat eivät tiedä mitä tekevät. Suojelualueita on haalittu kaukana omalta asuinalueelta. On pantu alulle suojeluvaateita muun muassa Hanko-Helsinki-Porvoo -sektorilla ja alue sijaitsee satojen kilometrien päässä. Nimiä on kerätty adressiin ihmisiltä, jotka eivät tiedä kohteesta tuon taivaallista. On tosi röyhkeää panna nimiä paperiin, jonka seurauksena voi olla jonkun elinkeinon tuhoaminen. Aivan sama, jos me täällä Savossa alkaisimme kerätä nimiä adressiin esimerkiksi jonkun vaateliikkeen toimintaa kieltävään asetukseen.

Vihreän liikkeen ja heidän kumppaneiden sosialisointi tavoitteille on tultava kertakaikkinen loppu. Olen veistellyt kapuloita heidän rattaisiin muiden metsätöiden ohella.

Olen omin silmin nähnyt monien metsänomistajien toimet metsiensä hyväksi ja yhteiskunnan parhaaksi. He kuuluvat uljaaseen työnteon sankareiden divisioneihin. En ole unohtanut myös niitä henkilöitä, jotka ovat olleet uurastamassa isänmaamme vihreän kullan jatkojalostuksen edistämisessä, heitä ovat tukkiautoilijat, metsäkoneyrittäjät, sahalaitokset ja monet muut mukana olleet. Teille kuuluu suuri kiitos, kun olette uurastaneet metsiemme hyväksi.

Virheitäkin on tapahtunut metsänhoidossa, kuten vesakkoruiskutukset ja puun istutukset väärään maaperään. Monesti metsänhoitoyhdistyksien opastuksesta ja painostuksesta. Onneksi virheistä on opittu.

Politiikkaan lähteneenä tulen antamaan kaiken mahdollisen tuen, että maassamme voidaan harjoittaa metsätaloutta ja siitä saaden kohtuullisen toimeentulon. Niin kauan kuin minussa voimia on liputan terveen ja luontoa kunnioittavan metsätalouden puolesta. Jumala tässä minua auttakoon.

Nimiä on kerätty adressiin ihmisiltä, jotka eivät tiedä kohteesta tuon taivaallista. On tosi röyhkeää panna nimiä paperiin, jonka seurauksena voi olla jonkun elinkeinon tuhoaminen.

Säynetkoski Heinävesi

Kirjoittaja on kristillisdemokraattien kuntavaaliehdokas