Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipiteet: | Yhdessä olemme enemmän

Tämän kauden valtuutettuna, minulta on kysytty, mitä olen tehnyt tai saanut aikaan kuluvalla valtuustokaudella. Muutaman tärkeimmän asian voisin nostaa omasta työstäni valtuutettuna.

Estin viime talvena kolmen ikäihmisen pakkosiirron 180 km päähän Lieksaan tehostetun palveluasumisen yksikköön. Heidät olisi siirretty sinne väliaikaisesti, joka osoittautui kuitenkin keskustelujen edetessä pysyväisjärjestelyksi. Onneksi meillä on palveluohjaaja, joka oli asiassa erittäin hereillä ja otti yhteyttä, että asiaan pääsin vaikuttamaan ennen kuin oli liian myöhäistä. Ei ketään tule siirtää kohtuuttomia matkoja kotikonnuilta omaisten ulottumattomiin pysyvästi ja vasten omaa tahtoa. Tosiasia on, että kyseisiä hoitopaikkoja on vähän ja tarve on suuri, mutta ratkaisu tulee löytää lähempää kuin toiselta puolen maakuntaa. Ja asiakasta itseään kuullen.

Tein selvityksiä ja aloitteen Siun Soten valtuustossa äitiys- ja lasten neuvolapalveluiden palauttamisesta, sillä on kohtuutonta, että pienten lasten vanhemmat ajelevat lapsineen Liperiin tai Outokumpuun palveluiden perässä. Lasten neuvola palautui, mutta äitiysneuvolapalvelut vaatii vielä työtä. On toki myönnettävä, että vauvoja syntyy kuntaamme harmillisen vähän ja enemmänkin mahtuisi ja siksi jokainen kuntaan syntyvä vauva on tärkeä. Meidän aikuisten on turvattava lastemme elämän alkutaival, että he saavat kasvaa turvallisessa ja huolehtivassa ympäristössä.

Useita vuosia olen pitänyt Heinäveden nimeä ja mainetta puhtaasta luonnosta yllä tehdessäni työtä niin kunnallisissa kuin maakunnallisissa tehtävissä. Kaikki ei näy aina maakuntalehtien palstoilla, vaikka niilläkin on saattanut nimeni tulla vastaan, vaan vaikuttaa voi myös taustalta. Näin olen tehnyt myös kaivostoiminnan kanssa.

Mielestäni avolouhos ei sovi osaksi kansallismaisemaa, eikä puhtaan veden rannoille Saimaalle. Tämän olen tuonut esille niissä vaikuttamisen paikoissa, joissa olen saanut toimia myös edustamassani puolueessa. Verkostoitumiseni on tuottanut tulosta ja ääneni on kuultu, mutta työtä on jatkettava, sillä ns. kaivoskiima jatkaa leviämistään ja uusia varaus/tutkimusalueita myönnetään jatkuvasti Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukesin toimesta. Tässäkin asiassa yhdessä olemme enemmän.

Jokainen kuntalainen on tärkeä osa kuntaamme. Ei vain puheissa, vaan jokapäiväisessä elämässämme. Me kuntalaiset luomme yhdessä sen hengen, jonka vallassa elämme. Toivon, että saamme muuttosuunnan käännettyä positiiviseksi ja tehtyä kunnastamme entistä houkuttelevamman lapsiperheille, työssäkäyville, yksineläjille, ikäihmisille eli meille kaikille asua ja elää.

Toivon, että saamme muuttosuunnan käännettyä positiiviseksi ja tehtyä kunnastamme entistä houkuttelevamman lapsiperheille, työssäkäyville, yksineläjille, ikäihmisille eli meille kaikille asua ja elää.

Maakunnan muutos on otettava vastaan uutena mahdollisuutena ja mentävä tulevaa kohti aistit ja mieli avoinna.

Sunnuntaina vallan kahvassa on jokainen 18 vuotta täyttänyt kuntalainen ja heillä on valta päättää, kuka etuamme uudessa maakunnassa ajaa.

kuntavaaliehdokas

Keskustan Pohjois-Karjalan piirin varapj.