Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nimellä Sari Ristamäki Kuntavaalikamppailu voi alkaa: Miten haluat kehittää Heinävettä?

Kuntavaalikamppailu voi alkaa. Näin voi viimein varmasti sanoa, vaikka kovin kummallisia aikoja elämmekin. Ehdokasasettelu on sulkeutunut eikä koronavihulainenkaan kyllä enää pääse vaaleja siirtämään.

Heinävedellä vaalitaisto alkaa hyvissä merkeissä, sillä ehdokkaita on mukavasti 57. Se on selvästi enemmän kuin edellisissä vaaleissa. On tärkeää, että oman kunnan asiat ja mahdollisuus vaikuttaa kiinnostavat ja kuntademokratia toimii.

Onnea ja menestystä kaikille ehdokkaille vaalityöhön! Poliitikkoja on helppo moittia mutta oikeasti heille pitää nostaa hattua. Jos luottamushommat hyvin hoitaa, se vaatii aikaa ja uuden opiskelua eikä niukkojen aikojen ikävien päätösten teko ole helppoa.

Mukava juttu ehdokkaille on, että koronarajoitukset ovat helpottuneet hieman. Vaikkei isoja tapahtumia pysty vieläkään järjestämään, muutaman kymmenen ihmisen porukoissa pääsee äänestäjiä tapaamaan.

Heinäveden Lehden mielipidepalsta on avoinna kaikille kuntavaaliehdokkaille. Toivottavasti sitä käytetään innokkaasti. Kirjoitusten maksimimitaksi on asetettu 2 500 merkkiä, jotta kaikki kirjoitukset saadaan julkaistua ja jotta käytäntö on sama kaikille.

Aiemmissa vaaleissa lehdellä on ollut tapana julkaista esittelyt puolueiden vaalitavoitteitteista. Mikään ei estä sellaisia meille tälläkin kerralla lähettämästä, jos teksteissä puhutaan Heinävedestä ja oman kunnan kehittämisestä.

Onnea ja menestystä kaikille ehdokkaille vaalityöhön!

Emme kuitenkaan tällaisia kirjoituksia edellytä: puolueohjelmia tärkeämpää olisi, että ehdokkaat itse astuisivat esiin kertomaan ajatuksiaan. Kuntavaalit ovat toki puoluevaalit mutta samalla ne ovat vahvasti henkilövaalit.

Aiheet eivät kesken lopu. Mielenkiintoista olisi lukea, mitä ehdokkaat ajattelevat matkailun kehittämisestä ja vaikkapa siitä, pitäisikö kunnan investoida tuntuvasti Kermanrannan satama-alueen kehittämiseen.

Suhtautuminen kaivoshankkeisiin kiinnostaa tietysti ja etenkin, pitääkö kunnan vastustaa kaikkia kaivoshankkeita, vaikka ne toisivat työpaikkoja.

Kunnan itsenäisyys ei ole ollut erityisesti tapetilla, ja talouden tunnusluvutkin ovat olleet vielä hyvällä mallilla. Mutta kun Heinäveden seurakunta liittyy Liperin seurakuntaan, myös kunnan itsenäisyys saattaa mietityttää heinäveteläisiä.

Mitä ovat ehdokkaat mieltä? Onko kunnan itsenäisyys iso arvo ja pitääkö se eteen tehdä töitä kaikin mahdollisin keinoin? Miten kunnan vetovoimaa pystyisi nostamaan?

Onko Siun Soten palvelut hyviä?

Heinäveden lukion oppilasmääristä puhutaan aika ajoin ja isommat kaupungit houkuttelevat nuoria opiskelemaan. Mitä asialle pitäisi tehdä vai pitäisikö?

Entäpä yksityisteiden avustusten taso? Tai joukkoliikenteen? Mihin kunnan pitää panostaa ja investoida? Mistä kenties voitaisiin luopua?

Tai mistä Heinävedellä voi olla erityisen ylpeä?

Kuntavaalien alusaika on juuri oikea hetki puhua paljon ja monenmoista omasta kunnasta.