Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Matkailun kehitykseen kannattaa panostaa

Alueellamme on käynnistynyt eri sektoreilla uusia matkailun kehittämishankkeita. Korona on rajoittanut liikkumista, mutta myös aktivoinut kotimaan matkailua.

Nyt ja tulevaisuudessakin etsitään erityisesti luontomatkailuun sopivia kiinnostavia kohteita. Suuret massoja vetävät tapahtumat ovat tauolla ja jatkossa ihmiset etsivät niin kotimaan, kun ulkomaanmatkailijoina turvallisia, hiljaisia, saasteettomia kohteita, jossa voidaan liikkua ja majoittua omalla porukalla.

Meillä on Heinävedellä paljon vuokrattavaksi tarkoitettuja lomamökkejä, mutta venäläisten matkailun hiljennyttyä ja nykyisten rajoitusten johdosta voisimme suunnata voimavaramme kotimaan matkailun kehittämiseen.

Matkailija etsii kohdepaikkaansa valitessaan mitä aktiviteettejä olisi tarjolla lähiympäristössä. Tässä koronatilanteessa vähäväkiset luontoon liittyvät asiat nousevat korkealle.

Omalta osaltamme olemme selvittäneet kovassa nosteessa olevan maastopyöräilyn kehittämismahdollisuuksia kauniilla maastopoluilla ja mahdollisesti moottorikelkkareiteillä.

Luomalla majoitukseen liittyviä liikuntapaketteja voisimme aktivoida koko perhettä suuntaaman kohti Heinävettä. Tässä pakettipöydässä voisi olla kalastukseen, melontaan ja muuhun vastaavaan myös muita perheenjäseniä kiinnostavia osia.

Koronatilanteessa vähäväkiset luontoon liittyvät asiat nousevat korkealle.

Uskomme, että kokoontumalla vaikka etänä eri toimialojen harrastajat ja pienyrittäjät, saisimme rakennettua kiinnostavan kaikille toimijoille ja asiakkaille suunnatun ”seisovan pöydän”.

Nyt kannattaa toimia. Yhteiskunta on myös osaltaan valmis panostamaan kotimaisten asioiden turvalliseen, tuottavaan kehitystyöhön hankerahoitusten muodossa.

Kirsi Pietarinen

Juhani Reinilehto

Lakefinland Guesthouse