keskiviikko 8.4.2020 Suoma, Suometar

Lähellä sinua – se tuttu paikallislehti

Ovatko nämä karhunjälkiä?

kolme jälkeäRummukkalasta Valkeisentien varrelta Karppisten tilalta lähteneen karjalauman vauhkoontumisen ja karkaamisen syyksi on epäilty karhua. Parin kilometrin päässä olevalta Kauhasten tilalta löytyy hevoslaitumen viereisestä metsiköstä isoja painautumia, jotka saattaisivat olla karhunjälkiä. Elli Kauhanen kertoo laitumella olleen tamman varsoineen olleen tiistai-iltana vauhkona laitumen perimmäisessä nurkassa. Myös perheen koira, pyreneiden mastiffiuros oli käyttäytynyt samaan aikaan hyvin oudosti. Haukkunut kyseiseen metsikköön päin, ryntäillyt samaan suuntaan ja palannut takaisin.

– Yritin viedä Maria varsoineen talliin, mutta hevonen teki topin navetan takana olevalla veräjällä, joka on aivan metsikön vieressä, Elli Kauhanen kertoo.

(Lisäys klo 17:54) Ja sitten vastaus toimituksen kysymykseen jäljistä. Haapalahtelainen metsämies Hannu Pakarinen kävi katsastamassa jäljet ja totesi, että karhu ei ole kyseessä. Painaumat ovat liian syvät. Karhulta jää sammalikkoon vain heikko painauma.

– Mutta se ei tarkoita sitä, etteikö tässä olisi voinut olla myös karhu liikkeellä. 

karhumetsikkö

Jätä kommentti

*