keskiviikko 21.11.2018 Hilma

Lähellä sinua – se tuttu paikallislehti

Opiskelupaikka löytyi Tallinnasta

Kaikkonen Tallinnassa

 

Pian on aika hakea korkeakouluihin opiskelemaan. Valtaosa hakijoista hakee opiskelemaan Suomen yliopistoihin ja ammattikorkeakouluihin, mutta ulkomaille lähtevien opiskelijoiden määrä on kasvussa.  Tällä hetkellä 7000 suomalaista saa opintotukea ja asumislisää ulkomailla tapahtuvaan opiskeluun. Vuonna 2009 luku oli 4000. Suosituimmat opiskelumaat ovat: Iso-Britannia, Ruotsi ja Viro. Näissä maissa opiskeli yli puolet kaikista ulkomailla opiskelevista suomalaisista.

Ulkomailla opiskeleviin kuuluu myös Anniina Kaikkonen. Kaikkonen on vieraillut usein kesäisin Heinävedellä. Hän on kotoisin Vantaalta ja on iältään 20-vuotias. Kaikkonen kiinnostui oikeustieteistä jo lukiossa. Kaikkonen haki ensiksi Helsingin yliopistoon, mutta ei päässyt sisään ensimmäisellä haulla. Tästä johtuen hän haki muita vaihtoehtoja välivuoden lisäksi. Hän löysi lopulta Tallinnan teknillisen yliopiston ja sen tarjoaman oikeustieteellisen opintolinjan. Tutkinto perustuu kansainväliseen ja Eu-lakiin, mikä sopii Kaikkoselle hyvin, koska hän on suunnitellut työskentelevänsä tulevaisuudessa ulkomailla.

Ulkomailla opiskelu ei Kaikkosen mukaan poikkea suuresti kotimaassa opiskelusta.
– Saa opintotukea ja asumislisää ja opiskelu ei varmaankaan poikkea paljoa suomalaisesta korkeakouluopiskelusta. Suurin ero löytyykin englanninkielisestä opiskelusta sekä lukukausimaksusta. Suomessa on totuttu ilmaiseen korkeakouluopiskeluun.
Kaikkosen opiskelut ovat lähteneet käyntiin mainiosti. Hän on pitänyt opetusta ja opettajia tasokkaina, on saanut opiskelukavereita ja samalla hän on tavannut myös ulkomaisia opiskelijoita ja on siten oppinut kansainvälisyyteen ja erilaisiin kulttuureihin.

Jätä kommentti

*